Direkt till innehållet ?

Aktiespararnas webbplats

På den här webbplatsen vill vi bjuda in till diskussion och deltagande. Registrera dig som användare och skapa ett webbkonto så kommer vår webb att erbjuda dig helt nya möjligheter. Du kommer att kunna delta i diskussioner i forumet, kommentera och betygsätta innehåll, bevaka det just du är intresserad av och få möjlighet att tala om vad du tycker och tänker. Nedan finns en kort beskrivning av funktioner som hjälper dig som användare att bevaka det just du är intresserad av.

RSS

RSS är ett standardiserat sätt att hålla sig informerad om uppdateringar på en webbplats. Genom att prenumerera på en RSS-kanal blir du automatiskt uppdaterad om Aktiespararens artiklar, lokala aktiviteter eller vad det nu är du prenumererar på.

För att prenumerera behöver du en RSS-läsare eller "feed reader" som det ibland kallas. Exempel på några ofta använda program och webbplatser är:

Samtliga dessa program är gratis.

På Aktiespararna.se används denna knapp för att visa att du kan prenumerera via RSS: rss

Bokmärken

Nedanför innehållet på de flesta sidor finns en liten ruta som heter Bokmärken. Rutan innehåller några snabblänkar för den som brukar lagra sina bokmärken på nätet istället för i sin webbläsare. Det finns idag en uppsjö med sådana tjänster och vi har valt ut de vanligaste. Vill du testa själv, gå till Del.icio.us, Digg eller Newsvine.

Etiketter

Etiketter, eller tags som de kallas på engelska, är ett relativt nytt sätt att strukturera och bringa ordning i information på Internet. Etiketterna liknar nyckelord, med skillnaden att etiketterna är klickbara. Klickar man på en etikett kommer man till en sida där alla sidor som också är märkt med den etiketten listas. På Aktiespararna.se har vi satt etiketter på många sidor och på så sätt gjort det lätt för besökarna att hitta sidor med relaterat innehåll, t ex om olika börsbolag och ämnesområden.

Rekommendera sidor

Om man gillat det som står på en sida kan man berätta det för andra besökare genom att logga in och klicka på "Rekommenderat". Sidan kommer sedan att hamna högre upp i listor som man sorterat efter popularitet.