Direkt till innehållet ?

Aktiedagen 2015 Jönköping

 

Varmt välkommen till Aktiedagen 2015 i Jönköping. Under dagen presenteras ett antal intressanta börsbolag med efterföljande frågestund. Ola Jansson från Aktiespararna visar hur du kan hitta köpvärda aktier i analysprogrammet Hitta kursvinnare. Författaren Anders Haskel berättar utifrån sin senaste bok hur du kan bli grymt rik på aktier. Traditionsenligt avslutar vi dagen med en paneldebatt kring börsen där det också ges tips på köpvärda aktier.

När Torsdagen 26 mars
Plats Högskolan Jönköping (HLK)
Adress Gjuterigatan 5
Starttid 11:30 (registreringen öppnar kl. 11:00)
Sluttid 20:30
Moderatorer Ola Jansson, Aktiespararna & Gunnar Ek, Aktiespararna
Anmälan Anmälningsportalen är stängd! Evenemanget fullbokat
Arrangör

Aktiespararna centralt tillsammans med lokalavdelningen i Jönköping

Program

11:00 Registreringen öppnar

11:30 Lunchpresentation – Bli grymt rik på aktier!
Vill du nå framgång på börsen? Författaren Anders Haskel har nära 30 år i finansbranschen bakom sig och är ett välkänt namn i tidningen Aktiespararen. Han ger dig sina bästa tips baserade på all sin erfarenhet. Läs gärna mer här.

12:20 Välkommen till Aktiedagen – information om Aktiespararna

12:30 Hitta kursvinnare är Sveriges mest använda analysprogram och innehåller allt du behöver för att göra bra aktieaffärer. Detta oavsett om du handlar aktier på kort eller lång sikt och om du gör många eller få aktieaffärer. Aktiespararnas utbildningschef Ola Jansson guidar dig genom programmets moduler och ger en grundläggande inblick i hur du analyserar aktier för bra investeringar. Under dagen ges möjlighet att köpa programmet till ett förmånligt pris.

13:30 VibroSense Dynamics AB är ett företag fokuserat på att tillhandahålla effektiva system för diagnostik av perifer sensorisk neuropati, dvs sjukdom i nervstammarna i händer och fötter. Systemet kan b.la. användas som en del i ett förbyggande arbete för att undvika diabetesrelaterade fotsår och amputationer samt arbetsskador på grund av vibrationer. Företaget finns på Medeon Science Park i Malmö. VD Toni Speidel presenterar bolaget.

14:00 Redsense Medical utvecklar, marknadsför och säljer system för dialysövervakning. Redsense ett optiskt system som varnar för blödning vid dialysbehandling. Det är mycket enkelt att använda. Sensorplåstret fästs över vennålens instickshål och infrarött ljus leds till och från larmenheten genom en optisk fiber i sensorplåstret. Blod på sensorn ger en ljusförlust vilket utlöser larmet och kan rädda liv. VD Patrik Byhmer presenterar bolaget.

14:30 Axichem utvecklar biologiskt nedbrytbara alternativ till så kallade antifoulingingredienser. Antifoulingingredienser används för att förhindra påväxt av levande organismer på bland annat båtbottnar och är en ingrediens i båtbottenfärg. Med aXichems utvecklade produkt, en giftfri substans kallad fenylcapsaicin, har aXichem de internationella patenträttigheterna för användning i bland annat båtfärg. Läs mer om bolaget på Analysguiden.Försäljnings- och marknadschef Johan Arvidsson presenterar bolaget.

15:00 Paus med förfriskningar

15:25 ITAB Shop Concept är en koncept- och produktleverantör av butiksinredning och utrustning till dagligvaru- och fackhandeln i Norden, Baltikum, Benelux, Storbritannien och Centraleuropa. Vid egna anläggningar utvecklas och produceras butiksinredning i trä och metall samt kassadiskar och entrésystem. ITAB har i dag egen verksamhet i 18 länder och bedriver produktion i 14 av dessa. Läs mer om bolaget här. VD Ulf Rostedt presenterar bolaget.

16:00 Bayn Europe är ett svenskt bolag som t utvecklar, marknadsför och säljer naturliga och kalorifria sötningsmedel och lösningar baserade på steviablad extraherade Reb A, huvudsakligen till den europeiska marknaden. Bolagets sötningsmedel EUREBA finns i bland annat strösocker, godis läsk och müsli. Läs mer om bolaget här. VD Lucy Dahlgren presenterar bolaget.

16:30 Spiffx erbjuder en derivatmarknad och en handelsplats för sportodds. Spiffx planerar att lista sig på First North under 2015. VD Tobias Fagerlund presenterar bolaget.

 

17:00 Paus med förtäring

17:30 Cortus Energy erbjuder kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar för kraft- och processindustrier baserat på den patenterade förgasningstekniken WoodRoll®. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket innebär att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestanda. Läs mer om bolaget här. Bolaget presenteras av VD Rolf Ljunggren.

18:00 Igrene bedriver prospekterande verksamhet med avseende på geotermi, gas och olja inom Siljansringen. Läs mer om bolaget på Analysguiden. VD Mats Budh presenterar bolaget.18:30 Eurocine Vaccines utvecklar patentskyddade nasala vacciner mot bland annat influensa. Vaccinerna utvecklas till klinisk fas II och licensieras till partners som slutför utvecklingsarbetet och står för produktion och lansering. Företagets teknologier kan även utlicensieras till andra företag för utveckling av speciella indikationer. Läs mer om bolaget på Analysguiden. VD Hans Arwidsson presenterar bolaget.

19:00 Paus med förfriskningar

19:15 Sensys Traffic är en ledande leverantör av systemlösningar för trafiksäkerhet inom det så kallade ATK-området (automatisk trafik­säkerhetskontroll). Sensys utvecklar, marknadsför och säljer system som främst används för mätning och registrering av hastighetsöverträdelser och körning mot rött ljus. Läs mer om bolaget på Analysguiden. VD Johan Frilund presenterar bolaget.

19:45 Har vi en bubbla på börsen?
Vi avslutar Aktiedagen med en paneldebatt där vi svarar på frågan "Har vi en bubbla på börsen"? Medverkar gör Anders Haskel och Gunnar Ek från Aktiespararna, Henry Forelius från Swedbank samt Niklas Aronsson från SEB. Moderator är Lars Håkanson från Aktiespararna.

20:20 Avslutning med utlottning

 

 


Websändning

Följ Aktiedagen live på webben! Sändningen startar kl. 12:30 och avslutas kl. 20.30. Dagen efter finns presentationerna tillgängliga här.

Investerarmässa

Under dagen arrangeras en investerarmässa i anslutning till lokalen. Mässan öppnar kl. 13:00 och stänger kl. 19:30. På mässan träffar du bolagsrepresentanter från de medverkande bolagen.

 

Besökande företag