Doro

Analyser

20 MAJ 2013

Börsveckan ger köpråd för Doro, Midsona och Wise

Börsveckan lämnar köpråd för Doro, Midsona och Wise Group samt säljråd för Bringwell i den senaste utgåvan. Tidningen rekommenderar avvakta för Connecta, Hexagon och Peab. Vidare gör Börsveckan inga förändringar i sin aktieportfölj
denna vecka.

IT- och managementkonsulten Connecta har rasat på börsen och tappat all sin forna stjärnglans. "Det är svåra tider för firman just nu och tyvärr ser vi att det kan bli värre innan det vänder. Vi råder till försiktighet", skriver Börsveckan. Värderingen är inte särskilt hög och den förväntade direktavkastningen är en bra bit över 5 procent. Tidningen tror ändå på en skakig resa på kort sikt och rekommenderar avvakta tills vidare.     

Doro kom med en stark rapport förra veckan med bland annat en orderingång som steg med 75 procent första kvartalet. Ovanpå det presenterades ett intressant förvärv i Tyskland. Tidningen ser mer uppsida i aktien och anser att värderingen är för låg för ett tillväxtbolag. Långsiktigt ser Börsveckan att en rimlig värdering är kring 7 gånger den skuldjusterade rörelsevinsten. Det skulle ge en uppsida på 30 procent upp till 43 kronor per aktien. Tidningen upprepar sin köprekommendation.     

Wise Group gick in i väggen med ett svagt första kvartal. Börsveckan tror ändå att bolaget kan tjäna 12 öre per aktie i år och dela ut 8 öre. Värderingen blir då ett p/e-tal på 11,5 och direktavkastningen 5,8 procent. Tidningen är beredda att ge aktien en chans till och upprepar sitt köpråd.     

Melker Schörling och Ola Rolléns förvärvsbygge Hexagon fortsätter att stiga på börsen trots en ganska svag tillväxt. "Värderingen är väldigt hög och vi ser ingen uppsida just nu", skriver Börsveckan. Tidningen väljer därför att avvakta ett tag till.     

Peab har en hemläxa kvar att göra. Stora nedskrivningar, en svag lönsamhet inom byggverksamheten och ett oväntat vd-byte har skapat osäkerhet kring Peab. Bolaget har konjunkturen emot sig och det kan ta tid att vända resultatkurvan markant uppåt. Börsveckans råd blir avvakta.     

Midsona har efter en tuff period under ett par år vänt fallande omsättning till tillväxt. Nya förvärv bidrar till att stärka produktportföljen som såväl bolagets aktiekurs som finansiella mål har lyft. Värderingen är låg med ett p/e-tal kring 10 för innevarande år och 8 nästa år. Börsveckan lämnar ett köpråd med viss tvekan. Den försiktige väntar ytterligare ett kvartal för att vara säker på att vinsttrenden står sig.     

Egenvårdsbolag Bringwell tappade omsättning under det senaste kvartalet trots satsningar på marknader utanför Sverige. Mot detta står stigande lönsamhet men marknadsutsikterna ter sig ändå osäkra. Börsveckan anser att värderingen är alltför hög med hänsyn till bolagets höga skuldsättning. Företagsvärdet är drygt 15 gånger rörelseresultatet. Tidningen rekommenderar därför sälj.