Direkt till innehållet ?

Användningsvillkor

Aktiespararnas webbplats finns till för Aktiespararnas och Unga Aktiesparares medlemmar och andra aktie- och fondintresserade och ska fungera som en mötesplats och community. Webbplatsen ska stödja Aktiepararnas övergripande mål och visioner.

En stor del av materialet på vår webbplats är fritt att läsa för alla besökare, men för att läsa senaste numret av vår tidning samt visst annat material måste du vara medlem i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare.

För att kunna delta i diskussioner i forumet eller kommentera artiklar måste du ha ett användarkonto på webbplatsen, det är gratis. Du kan ha ett användarkonto utan att vara medlem i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare.

Upphovsrätt

Innehållet på Aktiespararnas webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Du får inte ändra, kopiera, vidareförmedla, publicera, licensiera eller skapa arbeten som härrör från, överföra eller sälja någon information, produkt eller tjänst som erhållits genom denna webbplats. Materialet får ej användas i konkurrerande syfte.
Det går bra att citera materialet och då ska källa anges. Om du är osäker, kontakta oss gärna och fråga.

Villkor för webbplatsen

För att kunna delta aktivt i diskussioner på webbplatsen måste du registrera dig som användare. I och med registreringen godkänner du det användaravtal som finns för webbplatsen.

Personuppgiftslagen

De uppgifter du anger när du anmäler dig som användare eller medlem lagras i Aktiespararnas dataregister tillsammans med den information du laddar upp och skriver in. Vi lagrar också statistik och trafikinformation som uppkommer när du använder vår webbplats. 

Länkning

Det är alltid roligt om andra länkar till vår webbplats så länge detta inte stör syftet med webbplatsen. Företag och privatpersoner får inte utnyttja Aktiespararnas varumärke eller webbplats i eget vinstsyfte.

Kontakta medlemmar

Det är inte tillåtet att använda Aktiespararnas webbplats för att kontakta våra användare i syfte att marknadsföra produkter och tjänster. Aktiespararna säljer heller inte kontaktinformationen till tredje part.

Regler för forum och kommentarer

Innehållet i Aktiespararnas diskussionsforum och kommentarer till artiklar och annat innehåll skapas av webbplatsens användare. Det är skribenten/debattören och inte Aktiespararna som ansvarar för inlägget/inläggens innehåll.

Det är upp till varje användare att, precis som vid annan läsning, analysera och kritiskt granska innehållet. Aktiespararna tar inte ansvar för agerande baserat på innehåll som publicerats på vår webbplats.

Aktiespararna har rätten att publicera hela eller delar av kommentarer och diskussioner i sin tidning i syfte att marknadsföra webbplatsen.

Aktiespararna har rätten att ta bort inlägg i forum och kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

Exempel på innehåll som raderas:

  • Påhopp och/eller smutskastning av medlemmar/användare, personer eller företag.
  • Kommersiella budskap
  • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
  • Stötande kommentarer
  • Uppmaningar till brott
  • Hets mot folkgrupp
  • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
  • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
  • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

Alla registrerade användare av forumet har möjlighet att anmäla inlägg. Aktiespararna tar ställning till om inlägget bör tas bort eller inte.

Syftet med att ta bort innehåll enligt beskrivningen ovan är att öka kvaliteten på tjänsten och på så sätt skapa ett större värde för våra användare och medlemmar.

Aktiespararna har rätten att stänga av användare av tjänsten som vid upprepade tillfällen missköter sig.

Anonymitet

Det är möjligt att vara anonym för andra användare i Aktiespararnas forum, även om vi hellre ser att man står för det man säger och berättar vem man är. Om du valt att vara anonym kommer information om identitet eller IP adress aldrig att lämnas ut. Undantaget är om det finns misstankar om brott och domstol kräver att uppgifterna lämnas.

 

 
 
ANNONSER