Direkt till innehållet ?

Ägarstrid om Niscayah

Riskkapitalbolaget Triton ökar sitt ägande i säkerhetsföretaget Niscayah till 10,08 procent av kapitalet och har därmed manövrerat in sig i en position där man kan blocka Securitas bud på Niscayah.

Bli medlem i Aktiespararna

  • Förmåner värda 10 027 kronor
  • Medlemskap endast 595 kronor
Läs mer

Ett av villkoren för budet var nämligen att Securitas blir ägare till aktier som motsvarar mer än 90 procent av aktierna i Niscayah. Tritons drag är ännu ett i raden när de involverade bolagen flyttar fram sina positioner.

- Det är naturligt att Triton ser om sitt hus och säkerställer att man kan få ut så mycket som möjligt för sina aktier, säger en analytiker till Nyhetsbyrån SIX om Tritons nya ägarandel.

- Men i sak har inte så mycket ändrats nu från tidigare så jag tror att alla antog att de tillsammans med någon annan hade tio procent. Det är ett positioneringsspel, säger analytikern.

Och Triton är inte det enda bolaget som ökat sin ägarandel i Niscayah den senaste tiden. För tio dagar sedan, den 17 maj, ökade Noonday sitt ägande i Niscayah till 7,9 procent av kapitalet. På börsen stiger Niscayah med 1,2 procent till 16,80 kronor. Budet på Niscayah ligger på 16 kronor per aktie.

Nyhetsbyrån SIX

 
 
ANNONSER