Direkt till innehållet ?

"Att sakta ned finns inte på agendan"

Hexagon höll presskonferens med anledning av att Ola Rollén kommer att åtalas för insiderbrott i Norge. Så bemöter vd:n det som skett.

Bli medlem i Aktiespararna

 • Förmåner värda 10 027 kronor
 • Medlemskap endast 595 kronor
Läs mer

– Vi har fortsatt förtroende för Ola. Du är oskyldig tills dess att motsatsen bevisas. Ola kommer att fortsätta leda bolaget tills vidare, inleds presskonferensen av vice ordförande Gun Nilsson.

– För första gången kan vi presentera fakta och bakgrunden till varför missförståndet skett. Samt ge vår syn, säger Ola Rollén.

10.13: Nu beskriver Rollén sin syn på vad som hände under hösten 2015 i samband med Rolléns köp i Next Biometrics genom Greenbridge. Det är här som misstankarna mot Rollén kommer ifrån.

10.20: Hexagons anlitade advokater berättar om hur processen har gått till. Vilka lagar som berörs gällande insiderhandel i Sverige och Norge, och om hur aktierna har köpts.

10.25: Tre skäl till varför Rollén inte begått insiderbrott lyfts av advokaterna: "Informationen som Rollén hade när han köpte Nextaktier var inte av insiderkaraktär", är ett av dessa.

10.27: Nu delges Rolléns analys av Next, hur han ville stärka bolaget genom att satsa pengar.

10.33: Advokaterna fortsätter att peka på faktorer som gör att Rolléns agerande inte kom av insiderinformation. Han tog beslutet att införskaffa sig Nextaktier endast tack vare offentlig information, enligt advokaten Olle Kullinger (en gång i tiden allsvensk fotbollsspelare i Enköping).

10.40: Nu sammanfattas köpet. Rolléns köp av aktier genom Greenbridge gjordes efter hans egen analys.

10.42: Knut Bergo, advokat och Norges ledande expert på insiderhandel, beskriver hur Ökokrim (Norges motsvarighet till Ekobrottsmyndigheten) har tänkt och berättar även hur lagarna fungerar i landet.

10.48: Gun Nilsson säger att hon, likt styrlsen, fortsätt är positiv till Rolléns involverande i Greenbridge. Hexagon är dock noggranna med att hålla koll så att inga intressekonflikter uppstår.

10.50: Den officiella presskonferensen är över. Nu väntar frågestund.

10.52: – Vi har starka bevis som tyder på att Ola är oskyldig. Vi kommer att fortsätta stötta honom, säger Gun Nilsson.

10.53: – Det tunga arbetet runt det här caset är nu avslutat. Väldigt lite tid kommer att gå åt för det här caset åt mig. Aktiespararna, vars ståndpunkt lyfts fram av Jens B. Nordström, är ingen ägare i Hexagon, och jag har åkt runt och träffat 80 procent av aktieägarna. Att ta en timeout är en naiv ståndpunkt. Som vd krävs det att vara på plats, annars måste jag nog sluta. Det är inte upp till mig att bestämma om jag ska vara vd eller inte, säger Ola Rollén.

10.56: Nu beskriver Ola Rollén skillnaden på insiderinformation och spekulation.

11.01: – Jag kommer endast att vara med i rättsprocessen när jag behöver dela med mig av information. Det blir bara ett par dagar som jag behöver vara med, säger Ola Rollén.

11.03: – Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta kunna driva Hexagon på full fart under den här perioden. Det finns inte på agendan att sakta ned. Hexagon förtjänar all uppmärksamhet, säger Rollén.

11.08: Gun Nilsson är tydlig med att inga spekulationer kommer att kommenteras, samt att Ola Rollén har fullt förtroende, på en fråga om Rollén kommer att få lämna sitt uppdrag i samband med en fällande dom.

11.20: – Det är klart att jag har övervägt det (att sluta som vd). Men jag har fått ett enormt stöd, och har känt att det inte är rätt läge att ge upp, säger Ola Rollén.

11.21: Presskonferensen är nu över!

Notera: Det är ännu inte klart när rättegången kommer att inledas.

LÄS ÄVEN: Aktiespararnas uppmaning till Rollén: "Ta timeout"

 
 
ANNONSER
Kommentera artikeln

Genom att kommentera godkänner du våra villkor.

Villkor för kommentering

Här kan du kommentera artiklar på Aktiespararnas webbplats. Du kan analysera och kritiskt granska innehållet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer för debatten framåt.

Aktiespararna har rätten att ta bort kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

Kommentarerna får inte innehålla:

 • Påhopp och/eller smutskastning av personer eller företag.
 • Kommersiella budskap
 • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
 • Stötande kommentarer
 • Uppmaningar till brott
 • Hets mot folkgrupp
 • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
 • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
 • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

Skribenter garanteras anonymitet. IP-adresser kan dock lämnas ut om polis/åklagarmyndighet eller domstol så kräver.