Direkt till innehållet ?

H&M sätter röda spår på börsen

Stockholmsbörsen har rört sig nedåt i större utsträckning än börserna på kontinenten på torsdagen. H&M har tyngt på hemmaplan efter klädbolagets kvartalsrapport. Vid 14.15-tiden var storbolagsindexet OMXS30 ned 0,7 procent till nivån 1.574. Omsättningen uppgick då till 9,5 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. I Tyskland och Frankrike var de ledande börsindexen oförändrade, regionala europeiska Euro Stoxx 50 liksom brittiska FTSE100 backade båda svagt. H&M redovisade förvisso ett klart bättre kvartalsresultat än väntat. Dock var den hittillsvarande marsförsäljningen en besvikelse jämfört med förväntningarna. Aktien tappade 5,5 procent. "Själva första kvartalet var bättre än väntat, men det spelar inte så stor roll i dag. En kombination av orosmoment bidrar till det negativa sentimentet kring aktien och det kan komma att hänga kvar över aktien en tid", sade Swedbanks analytiker Stefan Olsson till Nyhetsbyrån Direkt och pekade på frågetecken kring tillväxtutsikterna, en högre lagernivå samt att bolagets kassa minskar. Ett antal bolag handlades utan rätt till utdelning såsom SKF, Handelsbanken och Getinge. Credit Suisse har sänkt sin rekommendation för Boliden till neutral från outperform. Aktien backade 0,8 procent. Oljepriset har under de senaste dagarna rört sig uppåt med ett brentpris omkring 52:50 dollar fatet. Lundin Petroleum steg dryga procenten. Andra storbolag på plus var Electrolux och Fingerprint som steg mellan 2 och 3 procent. Aktiespararna gav i det nya numret bland annat rådet att köpa aktier i Cloetta. Godisbolaget steg nära 2 procent. Några av speloperatörerna fortsatte att stiga efter uppgifter på onsdagseftermiddagen om tänkt spelskatt på 18 procent. Betsson var upp knappt 1 procent medan Kindred steg uppemot 2 procent. MTG retirerade 5,5 procent efter att Nordea sänkt sin rekommendation för aktien till sälj. Cassandra Oil publicerade en årsredovisning med en oren revisionsberättelse, det vill säga en som avviker från standardutformningen. Frågetecken finns kring bolagets finansiering. Aktien tappade drygt 6 procent.

Bli medlem i Aktiespararna

 • Förmåner värda 10 027 kronor
 • Medlemskap endast 595 kronor
Läs mer

Stockholmsbörsen har rört sig nedåt i större utsträckning än börserna på kontinenten på torsdagen. H&M har tyngt på hemmaplan efter klädbolagets kvartalsrapport.

Vid 14.15-tiden var storbolagsindexet OMXS30 ned 0,7 procent till nivån 1.574. Omsättningen uppgick då till 9,5 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. I Tyskland och Frankrike var de ledande börsindexen oförändrade, regionala europeiska Euro Stoxx 50 liksom brittiska FTSE100 backade båda svagt.

H&M redovisade förvisso ett klart bättre kvartalsresultat än väntat. Dock var den hittillsvarande marsförsäljningen en besvikelse jämfört med förväntningarna. Aktien tappade 5,5 procent.

"Själva första kvartalet var bättre än väntat, men det spelar inte så stor roll i dag. En kombination av orosmoment bidrar till det negativa sentimentet kring aktien och det kan komma att hänga kvar över aktien en tid", sade Swedbanks analytiker Stefan Olsson till Nyhetsbyrån Direkt och pekade på frågetecken kring tillväxtutsikterna, en högre lagernivå samt att bolagets kassa minskar.

Ett antal bolag handlades utan rätt till utdelning såsom SKF, Handelsbanken och Getinge.

Credit Suisse har sänkt sin rekommendation för Boliden till neutral från outperform. Aktien backade 0,8 procent.

Oljepriset har under de senaste dagarna rört sig uppåt med ett brentpris omkring 52:50 dollar fatet. Lundin Petroleum steg dryga procenten. Andra storbolag på plus var Electrolux och Fingerprint som steg mellan 2 och 3 procent.

Aktiespararna gav i det nya numret bland annat rådet att köpa aktier i Cloetta. Godisbolaget steg nära 2 procent.

Några av speloperatörerna fortsatte att stiga efter uppgifter på onsdagseftermiddagen om tänkt spelskatt på 18 procent. Betsson var upp knappt 1 procent medan Kindred steg uppemot 2 procent.

MTG retirerade 5,5 procent efter att Nordea sänkt sin rekommendation för aktien till sälj.

Cassandra Oil publicerade en årsredovisning med en oren revisionsberättelse, det vill säga en som avviker från standardutformningen. Frågetecken finns kring bolagets finansiering. Aktien tappade drygt 6 procent.

 
 
ANNONSER
Kommentera artikeln

Genom att kommentera godkänner du våra villkor.

Villkor för kommentering

Här kan du kommentera artiklar på Aktiespararnas webbplats. Du kan analysera och kritiskt granska innehållet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer för debatten framåt.

Aktiespararna har rätten att ta bort kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

Kommentarerna får inte innehålla:

 • Påhopp och/eller smutskastning av personer eller företag.
 • Kommersiella budskap
 • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
 • Stötande kommentarer
 • Uppmaningar till brott
 • Hets mot folkgrupp
 • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
 • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
 • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

Skribenter garanteras anonymitet. IP-adresser kan dock lämnas ut om polis/åklagarmyndighet eller domstol så kräver.

Om artikeln