Direkt till innehållet ?

FI varnar för nya fifflare

Enligt Finansinspektionen, FI, har Corporate One Asset Management, New York Global Group, DC Financial, Yoshida Corp. och Werner Group International inte tillstånd att bedriva värdepappersrörelse eller annan finansiell verksamhet i Sverige och står alltså inte under FI:s tillsyn. Bolagen kontaktar svenska investerare.

Någon gränsöverskridande verksamhet avseende bolagen nedan har inte anmälts till FI från något annat EES-land. Representanter för bolagen kontaktar per telefon investerare i Sverige. 

Corporate One Asset Management presenteras på webbplats (www.corporateoneassetmgmt.com) och uppger följande adress:

  • Koda Building 11F, 10-2 Nishi-Tenma 2-chome, Kita-ku, 530-0047, Oska, Japan.

Representanter för Corporate One Asset Management kontaktar investerare och erbjuder sig att köpa kundens innehav av aktier i ett amerikanskt OTC-bolag, World Wide Child Care Corp. (WWCC) tidigare International Child Care Corp. Kunden ska dock i förskott betala en avgift, "Legend Conversion Charge per Share ". Detta är ett så kallat avgiftsbedrägeri (advance fee fraud). 

New York Global Group, Inc. presenteras på webbplats (www.newyorkggi.com) och uppger följande adress:

  • 14 Wall Street, Suite 1225, New York, NY 10005.

Representanter för New York Global Group, Inc. kontaktar investerare och erbjuder sig att köpa kundens innehav av aktier i ett OTC-bolag. Kunden ska dock i förskott betala en avgift, "De-Restriction Fee 15%". Detta är ett så kallat avgiftsbedrägeri (advance fee fraud). 

OBSERVERA!
New York Global Group, Inc är en förfalskning av ett verkligt bolag med samma namn. Det falska bolaget har INGET samband med och ska inte sammanblandas med det genuina bolaget New York Global Group, Inc – ett bolag som rapporterat enligt amerikansk lagstiftning, Regulation D (SEC file no. 021-79407 den 2005-07-20).

DC Financial presenteras på webbplats (www.dcfinancial.us) och uppger följande adress:

  • 460 L St. NW, Unit 826 Washington DC 20001-2566. 

Yoshida Corp. presenteras på webbplats (www.yoshidacorp.com) och uppger följande adress:

  • 20F Yokohama Landmark Tower, 2-2-1 Minatoma-rai, Nish-ku Kanagawa, Yokohama, 2020-8120, Japan. 

Werner Group International presenteras på webbplats (www.werner-international.com) och uppger följande adresser:

  • 27th Floor, TD Canada Tower, 161 Bay Street, Toronto M5J2S1
  • 22nd Floor, 40 Wall Street, New York, NY10005

FI publicerade massor av nya varningar under 2010. FI utfärdar bara en mindre del av varningarna helt på eget bevåg. Övriga vidarebefordras från utländska tillsynsmyndigheter. 

Relaterade länkar
FI:s webbsida med företagsvarningar hittar du här.

Samtliga företag med tillstånd från FI hittar du här.

Fler artiklar om bedrägeri hittar du här.

 

 
 
Kommentera artikeln

Genom att kommentera godkänner du våra villkor.

Villkor för kommentering

Här kan du kommentera artiklar på Aktiespararnas webbplats. Du kan analysera och kritiskt granska innehållet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer för debatten framåt.

Aktiespararna har rätten att ta bort kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

Kommentarerna får inte innehålla:

  • Påhopp och/eller smutskastning av personer eller företag.
  • Kommersiella budskap
  • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
  • Stötande kommentarer
  • Uppmaningar till brott
  • Hets mot folkgrupp
  • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
  • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
  • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

Skribenter garanteras anonymitet. IP-adresser kan dock lämnas ut om polis/åklagarmyndighet eller domstol så kräver.