Direkt till innehållet ?

Carlström anklagar Rollén för kupp

Fingerprint Cards huvudägare Johan Carlström sprider via chattfunktioner på sociala medier uppgifter om ett kommande bud på bolaget.

Bli medlem i Aktiespararna

 • Förmåner värda 10 027 kronor
 • Medlemskap endast 595 kronor
Läs mer

Det skriver SvD Näringsliv som säger sig ha tagit del av chattloggar där Carlström säger åt aktieägare att inte sälja sina aktier.

Ett av de exempel tidningen skriver om är från januari i år då Fingerprints aktie stod i strax över 60 kronor. Trots att bolaget då hade en vinstvarning i ryggen uppmuntrade Johan Carlström aktieägare att inte sälja, enligt SvD.

"Du kommer ångra dig om du gör det. Tror det finns chans för utköp före sommaren", spred han till aktieägare i slutet av januari 2017, enligt SvD.

Enligt SvD Näringsliv har Johan Carlström också vid flera tillfällen anklagat Ola Rollén, Hexagons vd och storägare i Fingerprint Cards, för att försöka lägga beslag på Fingerprint för egen del.

"Han försöker sno bolaget med hjälp av kineserna", skriver Carlström i en privat chatt i oktober förra året, enligt SvD.

Ola Rollén, som numera i likhet med Carlström är åtalad för grovt insiderbrott, fast i det norska biometribolaget Next, vill inte kommentera uppgifterna.

"Detta får du fråga Johan Carlström om. Känner inte till något av detta", skriver han i ett mejl till SvD Näringsliv.

På den direkta frågan "Vill du köpa Fingerprint Cards" får tidningen inget svar.

Johan Carlström anklagar även Ola Rollén för att ha "anlitat" amerikanska hedgefonder för att trycka ned kursen genom blankningsaffärer.

"De är anlitade av Ola/kineserna för att trycka ned kursen", skriver Johan Carlström, som påstår att Rollén lagt 2 miljarder kronor på att anlita hedgefonder för att blanka aktien och få ned kursen.

Johan Carlström och Ola Rollén har en lång historia tillsammans. År 2013 köpte Rollén in sig i Carlströmkontrollerade ägarbolaget Sunfloro och tog samtidigt plats i Sunfloros styrelse. Sommaren 2015 sålde han sina aktier i Sunfloro för att i ett senare skede köpa B-aktier i Fingerprint.

 
 
ANNONSER
Kommentera artikeln

Genom att kommentera godkänner du våra villkor.

Villkor för kommentering

Här kan du kommentera artiklar på Aktiespararnas webbplats. Du kan analysera och kritiskt granska innehållet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer för debatten framåt.

Aktiespararna har rätten att ta bort kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

Kommentarerna får inte innehålla:

 • Påhopp och/eller smutskastning av personer eller företag.
 • Kommersiella budskap
 • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
 • Stötande kommentarer
 • Uppmaningar till brott
 • Hets mot folkgrupp
 • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
 • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
 • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

Skribenter garanteras anonymitet. IP-adresser kan dock lämnas ut om polis/åklagarmyndighet eller domstol så kräver.

Om artikeln

Börsen