Direkt till innehållet ?

Här är nya aktietips från Börsveckan

Tidningen Börsveckan ser i veckans utgåva köptillfällen i JLT Mobile och Systemair, men avvaktar i nynoterade FM Mattsson och avstår från investering i Kopparbergs Bryggeri.

Bli medlem i Aktiespararna

 • Förmåner värda 10 027 kronor
 • Medlemskap endast 595 kronor
Läs mer

Lönsamheten i ventilationsbolaget Systemair ökar snabbare än väntat mot bakgrund av en stark efterfrågan och interna sparåtgärder som burit frukt under de senaste kvartalen.

"Även om en del av den starka volymutvecklingen under det säsongsmässigt svaga tredje kvartalet berodde på lätta jämförelsetal och en positiv kalendereffekt så imponerar den underliggande förbättringen i flera av Systemairs marknader", skriver tidningen.

Något reapris är det inte på aktien, men den starka operativa utvecklingen och fler förvärv kan komma att lyfta prognoserna, menar Börsveckan, som därför lutar åt köp.

Även JLT Mobile, verksamt inom datorer för krävande yttre omständigheter, är värt en chansning på ett års sikt: kundbasen har breddats, finanserna är starka och bruttomarginalen är på en god nivå, resonerar BV, som dock varnar för hög risk och klen likvidet i aktien.

Efter FM Mattssons framgångsrika börsnotering har p/e-talet nått 16 och Börsveckan ser ingen uppsida från nuvarande nivåer. Direktavkastningen hamnar kring 3,3 procent, "inte heller det är särskilt upphetsande", skriver tidningen och väljer att avvakta köp.

Brexit och det följande pundfallet har blivit ett hårt slag för Kopparbergs Bryggeri. Aktien har fallit brant, men värderingen är alltjämt hög, tycker Börsveckan.

Bolaget har tidigare haft en fin utveckling som fått hjälp av valutamedvind, men trots kursfallet "ser det inte särskilt billigt ut", skriver tidningen efter att ha räknat fram ett p/e-tal på 23.

Bedömningen blir att "vi avstår".

 
 
ANNONSER
Kommentera artikeln

Genom att kommentera godkänner du våra villkor.

Villkor för kommentering

Här kan du kommentera artiklar på Aktiespararnas webbplats. Du kan analysera och kritiskt granska innehållet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer för debatten framåt.

Aktiespararna har rätten att ta bort kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

Kommentarerna får inte innehålla:

 • Påhopp och/eller smutskastning av personer eller företag.
 • Kommersiella budskap
 • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
 • Stötande kommentarer
 • Uppmaningar till brott
 • Hets mot folkgrupp
 • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
 • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
 • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

Skribenter garanteras anonymitet. IP-adresser kan dock lämnas ut om polis/åklagarmyndighet eller domstol så kräver.

Om artikeln

Börsen