Direkt till innehållet ?

Företagsbesök hos VästerbottensKuriren om digitalisering - fullbokat!

FÖRETAGSBESÖKET ÄR FULLBOKAT!

Digitalisering - möjlighet eller hot?

Digitala media blir en allt viktigare del av vår vardag inom många olika områden. Nu får du möjlighet att öka din kunskap om utvecklingen och hur den påverkar oss. Aktiespararna inbjuder i samarbete med VästerbottensKuriren till företagsbesök hos VK, VK Huset, Västerslätt, måndagen den 20/2 klockan 18-21. Representanter för VK och två snabbväxande, framgångsrika lokala företag med insikt om vad de digitala marknadernas ständiga förändring innebär informerar oss.

Vad innebär digitaliseringen för mediabranschen? Sture Bergman, VD Västerbottens Kuriren Media AB

Vad gör VK till ett av branschens mest framgångsrika mediabolag och får Expressen att ägna en helsida åt VK:s utveckling? Många mediabolag har stora problem att upprätthålla lönsamheten i den digitala omställningen och de flesta bolagen visar negativa siffror. VK har lyckats behålla en stark position även inom digitala media vilket har väckt uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Vi får veta mer om VK:s och mediabranschens utveckling och de framtida utmaningar som väntar.

 

Digital innovation                     Tomas Agerberg, CMO och Digital Strateg, RealSprint AB

RealSprint är en digital innovationsbyrå med 20 anställda som erbjuder specialister inom en unik kombination av affärsstrategier, avancerad systemutveckling och UX/design. RealSprints målsättning är att hjälpa företag att nå sin fulla potential i vår alltmer globalt konkurrensutsatta omvärld. Digital transformation innebär nya möjligheter varje dag på alla områden i vår omvärld. RealSprint har även utvecklat en ny lösning för live streaming till mobila sökmotorer, med bl.a. NetEnt som en viktig kund. RealSprint finns idag i Umeå, Stockholm, Sundsvall och Barcelona och är en del av Teknikhuset-gruppen.

 

 Videoteknologi                Niklas Jansson, arbetande styrelseordförande Codemill och Smart Video

Codemill grundades 2008 av Johanna Björklund och Rickard Lönneborg . Företaget har växt snabbt och har idag 35 anställda. Codemill är specialiserat på tekniska videolösningar och samarbetar med många stora internationella företag främst inom media- och modebranschen. Bland dessa kan nämnas The Guardian, ITV och Adobe. Niklas kommer att berätta om Codemills senaste vdeoteknologiprodukt Smart Video samt berätta om hur marknaden för finansiering/ägarbreddning för denna typ av produkter ser ut idag.

 

VÄLKOMNA!

AKTIESPARARNA , VK

Deltagarantalet är begränsat eftersom lokalen tar max 50 personer. Vi bjuds på kaffe/te och smörgås. Gratis för medlemmar i Aktiespararna och Unga aktiesparare och 80 kr för övriga. Bjud gärna in intresserade vänner!

FULLBOKAT!

Vill du avboka ditt deltagande var vänlig och kontakta Peder Ångström, tfn 070-636 71 80.

 

Kommentarer

 1. Ebbe Martinsson2017-02-17 16.47

  Önskar annullera min anmälan. Förhinder.
  Ebbe Martinsson
  Kommentera aktiviteten

  Genom att kommentera godkänner du våra villkor.

  Villkor för kommentering

  Här kan du kommentera artiklar på Aktiespararnas webbplats. Du kan analysera och kritiskt granska innehållet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer för debatten framåt.

  Aktiespararna har rätten att ta bort kommentarer som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

  Kommentarerna får inte innehålla:

  • Påhopp och/eller smutskastning av personer eller företag.
  • Kommersiella budskap
  • Icke relevant information som inte rör forumet och webbplatsens huvudområde
  • Stötande kommentarer
  • Uppmaningar till brott
  • Hets mot folkgrupp
  • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen
  • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa)
  • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare

  Skribenter garanteras anonymitet. IP-adresser kan dock lämnas ut om polis/åklagarmyndighet eller domstol så kräver.

  Besökande företag