Du är här

2007-12-18

Unga Aktiesparare satsar stort på utbildning under 2008

För att kunna möta behovet av mer och bättre utbildning på alla nivåer lanserar Unga Aktiesparare i januari 2008 UA-akademin, en stor satsning på utbildning för alla medlemmar – från nybörjare till avancerade aktiesparare.

Den främsta anledningen till varför många tecknar medlemskap i Unga Aktiesparare är för att få mer kunskap om aktier och sparande – utbildning helt enkelt.

Det tar UA fasta på under 2008 och lanserar UA-akademin, ett utbildningspaket för alla medlemmar. Under våren kommer två utbildningshelger att hållas där medlemmar kan delta för att lära sig mer. Vill man gå steget längre kan man certifieras som lärare inom UA-akademin, för att kunna föra kunskapen vidare till andra inom förbundet.

Tre steg

Programmet är uppbyggt i tre steg, där kurserna blir mer och mer avancerade ju högre upp i programmet du tar dig. Vi kan erbjuda alltifrån grundläggande aktie- och fondkunskapskurser till mer avancerade analys- och derivatkurser. Ambitionen är att alla, oavsett hemort, ska kunna få gå dessa kurser. Det är givetvis ett långsiktigt arbete att få det att fungera och till en början kommer alla kurser att hållas i Stockholm.

Det första utbildningstillfället kommer att hållas den 26-27 januari på Unga Aktiesparares kansli, Rådmansgatan 70A i Stockholm. Antalet intresseanmälningar överskrider nu antalet platser, vilket gör att vi stängt anmälningsformuläret. Under UA-akademins helger står Unga Aktiesparare med sponsorer för lunch och fika. Logi, resor och övriga måltider får deltagarna själva bekosta. Utbildningen, föreläsningarna och materialet är helt kostnadsfritt för deltagarna. Vid ej utnyttjad plats debiteras 300 kr per deltagare.

Bli UA-akademinlärare

För den som vill ha en extra merit på cv:n och dessutom lära sig om både sparande, investerande och presentationsteknik är UA-akademins lärarutbildning vägen framåt. Denna påbyggnad innebär att du inte bara själv går kurserna, utan också att du förbinder dig att undervisa andra under nästföljande termin. De som väljer att utbilda sig till UA-akademinlärare får resor till utbildningstillfällena betalda och blir certifierade UA-akademinlärare.

Utformning UA-akademin

Steg A:Grundkurs aktier 
Grundkurs fonder
Grundkurs PPM
Steg B:Fortsättningskurs aktier
Optioner
Terminer
Warranter
Steg C:Hitta kursvinnare
Teknisk analys
Aktieindexobligationer
Certifikat
För UA-akademinlärare:  Retorik
Pedagogik
Presentationsövningar
Praktisk tillämpning

Varje nivå innehåller föreläsningar, övningar och ett examinerande prov. A-nivån kan ersättas av ett kunskapsprov. B- och C-nivå måste dock genomgås för att kunna examineras från hela UA-akademin med godkänt betyg.

För att examineras som UA-akademinlärare måste samtliga steg genomgås, inte klaras genom prov.

Varje avklarad nivå belönas med diplom som även innehåller ett intyg om UA-akademins omfattning för framtida arbetssökning. 

Preliminärt schema UA-akademihelgen

Dag 1:
09.00-10.00Prov för nivå A
10.00-12.00Grundkurs aktier
eller Fortsättning aktier
12.00-12.45Lunch
12.45-14.45Grundkurs fonder och PPM
eller  Introduktion till aktiederivat
14.45-15.10Fika
15.10-16.30Övningsuppgifter A- och B-nivå
16.30-18.00Examinationsprov
Dag 2:
09.00-11.30För UA-akademinlärare
eller Fortsättning aktier
11.30-12.15Lunch
12.15-14.15För UA-akademinlärare

eller Introduktion till aktiederivat

14.15-14.40Fika
14.40-15.30Övningar föreläsningsteknik
eller Övningsuppgifter B-nivå
15.30-17.00Examinationsprov B-nivå

Ett stort tack till Handelsbanken Capital Markets som sponsrar UA-akademin och hjälper till både med finansiella medel och kunskap.

Har du frågor om UA-akademin, kontakta kansliet på info@ungaaktiesparare.se eller 08-506 515 50.

Intresseanmälan

Den första UA-akademinhelgen är nu fullbokad. Välkommen åter vid nästa kurstillfälle! Vill du stå med på reservlistan för den 26-27 januari, mejla info@ungaaktiesparare.se, så får du en plats om anmälda deltagare hoppar av.

 

Författare Unga Aktiesparare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.