Du är här

2007-11-22

Frank Eriksson fick det gjort på Gotland

Nu är Unga Aktiesparare återigen representerade med en lokalavdelning på Gotland. Detta tack vare nyvalde ordföranden Frank Eriksson-Wingårdh. Vill man få något gjort får man göra det själv, säger han.

Hur kom det sig att du tog initiativet till att starta upp UA Gotland?

– Det började med att jag hörde talas om Unga Aktiesparare och blev medlem. Visst var det två bra tidningar man fick hem i brevlådan varje månad, men jag saknade aktiviteterna. Både för att lära sig mig saker, men också för att träffa andra som också är intresserade av aktier. Det saknades en lokalavdelning på Gotland. Vill man ha något gjort så får man göra det själv, brukar man säga.

– Sagt och gjort, jag värvade några kompisar som också ville lära sig mer om aktier, kontaktade regionchef och snart hölls ett extra årsmöte där lokalavdelningen formellt bildades.

Frank Eriksson-Wingårdh fick igång den insomnade verksamheten på Gotland. Foto: Joel Lindén

Varför fanns ingen aktivitet på Gotland sedan tidigare?

– De som en gång var engagerade har flyttat här ifrån och då slutade verksamheten att fungera. Men det tänker vi råda bot på genom att utse värdiga ersättare vid ordinarie årsmöte i februari. Potentialen att värva nya medlemmar är i alla fall stor, i dagsläget finns cirka 20 medlemmar på Gotland, varav jag har värvat hälften!

Hur går det med att få igång aktiviteterna?

– Vi har vår första riktiga träff i slutet av november. Då ska vi lyssna på Per-Anders Carlsson från Swedbank och Fredrik Lundgren som har jobbat som projektledare på ABB. Vi har även besökt Aktiespararnas aktiviteter.

Och inför nästa år?

– Idag har vi planerat vårens aktiviteter. Det känns fantastiskt kul att kunna göra precis vad vi vill. Det var så det kändes. Bara fantasin sätter gränser. Bland punkterna finns grundläggande och mer fördjupande utbildningar, kickoff och avslutning, samt en karriärkväll. Karriärkvällen kommer att bli ett jättehäftigt arrangemang där man har chansen att få feedback på sina framtidsplaner från mentorer. Entreprenörer kommer att hålla inspirerande föreläsningar och vi kommer att få veta vad man ska tänka på när man startar ett eget företag.

– Vi samarbetar med UF-företaget Ung Framtid, www.ungframtid.se, som håller utbildningar i privatekonomi på högstadie- och gymnasieskolor på Gotland. De berättar om möjligheterna som ett medlemskap i Unga Aktiesparare ger. Ung Företagsamhet (UF) ger gymnasieungdomar chansen att driva ett eget företag på riktigt under gymnasietiden.

Någon uppmaning till andra som inta har någon lokalavdelning på sin ort?

– Fattas det en lokalavdelning där du bor? Vill man ha något gjort så får man göra det själv!

 

Mer om att starta en lokalavdelning inom UA

Unga Aktiesparare är alltid på jakt efter nya engagerade som vill driva lokalavdelning på sin ort. Start av lokalavdelning sker i samarbete med den aktuella regionchefen och förbundets kansli, och du hittar kontaktuppgifter till dessa personer här. Vi tittar bland annat på medlemsunderlaget i området innan vi startar en ny avdelning, och det är önskvärt att en ny styrelse består av minst tre personer när man sätter igång arbetet.

Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken på hur du kan utveckla och utvecklas inom Unga Aktiesparare!

Författare Unga Aktiesparare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.