Du är här

2006-08-15

Det stora röda tåget tuffar på

Det går inte många dagar mellan rapporteringarna om Kinas framsteg och fantastiska tillväxt. De senaste 25 åren har BNP fyrdubblats, och enligt Världsbanken är det den snabbaste minskningen av fattigdom som världen någonsin skådat. Även om det skett stora förändringar under denna period finns det fortfarande mycket att göra, inte minst på landets finansmarknad. Korruption, skandaler och en stor portion statlig inblandning gör marknaden fortsatt instabil. I detta nummers stora Kinaspecial kan du läsa om landets försök till sanering och avreglering av finansmarknaden, samt om de potentiella hot och möjligheter som landet står inför.

 I resten av tidningen hittar du som vanligt utbildning, information och inspiration. På mittuppslaget träffar vi fyra framgångsrika personer, som genom sitt tidigare engagemang i Unga Aktiesparare fått ovärderliga erfarenheter och kontakter inför framtiden. Du kan även bättra på dina kunskaper om optioner, penningpolitik, eller leta rätt på just din lokalavdelnings kurser och företagsbesök.

   Med detta nummer vill jag även passa på att tacka för mig, eftersom jag efter ett år här på Stock Magazine tuffar vidare mot nya äventyr utomlands. Jag önskar min efterträdare Elisabeth Blennow lycka till, och vill samtidigt gratulera henne till Sveriges kanske roligaste jobb!

Daniel Grythberg
Chefredaktör

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office"/> 

Författare Daniel Grythberg

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.