Du är här

2006-05-15

Satsa inte på näbbkängor

Detta vårnummer av Stock Magazine går i riskkapitalismens tecken. Riskkapitalisterna är ett livsviktigt släkte för nystartade företag, och de ger entreprenörer de vingar de så gärna vill ha och behöver. Den svenska modeindustrin är i dag mycket framgångsrik, och detta hade inte varit möjligt utan det kapital, den finansiella kunskap och de kontakter som riskkapitalisterna besitter. I detta reportage träffar vi företrädare för denna grupp, som berättar varför just de investerar i mode. Vi träffar även en av entreprenörerna, Greger Hagelin, VD för och grundare av WE International, som berättar vad riskkapitalisterna betytt för hans företag. Han konstaterar även att näbbkängor inte är något att satsa på till våren.
Vi har även tagit tempen på riskkapitalismen inom fotbollsvärlden. Här finns det gott om intressenter som hjälper lagen att lyfta till nya höjder, och i detta reportage träffar vi både fotbollsintresserade miljardärer och investeringssugna oljemagnater.
Som vanligt träffar vi även en intressant näringslivspersonlighet på mittuppslaget. Denna gång har vi träffat Kajsa Lindståhl, som är mer eller mindre känd som Sveriges första svenska kvinnliga fondbolags-VD. I en personlig intervju berättar hon hur hon under 1980-talet fick tampas med unga finansvalpar som bara trodde att börsen gick åt ett håll. Vi diskuterar även ungdomars situation i dagens arbetsliv, och företags sociala ansvarstagande.
Som vanligt kan du även läsa reportage om fonder, företag och branscher i Stock Magazine. Längst bak i tidningen hittar du även information om sådant som händer i förbundet, och om de utbildningar, företagsbesök och träffar du kan gå på i din hemstad.
Så ta tidningen under armen, en stor kopp kaffe i näven, sätt upp fötterna på ett godtyckligt föremål och njut av solen!
Det ska i alla fall jag göra.

Daniel Grythberg
Chefredaktör

Författare Daniel Grythberg

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.