Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2006-04-25

Kajsa Lindståhl

Kajsa Lindståhl var Sveriges första kvinnliga fondbolags-VD och under en längre tid ensam kvinna i näringslivstoppen. I en exklusiv intervju berättar hon om sin syn på den finansiella marknaden och om sitt engagemang för etiska fonder och humana arbetsförhållanden. Vi diskuterar även de ungas situation, och konstaterar att studentlivet ger såväl oförglömliga minnen som värdefulla kontakter.

Det är en mycket snöig onsdag i mitten av mars som jag beger mig till ett café i centrala Stockholm. Där har jag stämt träff med Kajsa Lindståhl, tidigare VD och arbetande styrelseordförande för Banco Fonder, och mer eller mindre känd som Sveriges första kvinnliga fondbolags-VD.

Jag installerar mig vid ett fönsterbord och blickar ut över lunchrusningen, och på exakt rätt klockslag anländer Kajsa Lindståhl med raska steg. Hon borstar av snön från sin kappa och beklagar sig över att vintern aldrig tar slut, men verkar likafullt vara vid gott humör. Hon berättar att hon hunnit avverka två möten i dag, senast en lunch med en ung företagare som enligt henne själv ”ville få synpunkter från någon med erfarenhet”. Med varsin stor kaffe latte framför oss, inleder jag vårt samtal med att fråga hur hon tycker att finansmarknaden förändrats sedan hon började på Banco Fonder i mitten av 1980-talet.

Finansmarknaden en del av vardagen

Kajsa Lindståhl konstaterar snabbt att de kriser vi haft har lett till en större ödmjukhet i branschen, och har lett till att aktörerna har blivit klokare.

– Då var alla födda i samma generation, de gick på universitetet tillsammans, de hade samma intressen och de spelade squash med varandra på kvällarna. Alla tänkte lika och det blev en uttalad flockmentalitet. De investerade i samma företag och trodde att börsen bara kunde gå åt ett håll., säger Kajsa Lindståhl.

Hon berättar vidare att finansmarknaden blivit var mans och kvinnas angelägenhet i takt med att så mycket som 80 procent av det svenska folket har blivit fondandelsägare. Kajsa Lindståhl tror att både intresset för och kunskapen om fondmarknaden har ökat, men tycker dock att det fortfarande behövs mer kunskap. Hon arbetar själv aktivt för att förbättra kunskapen, bland annat genom sitt ordförandeskap i Aktiefrämjandet, som i samarbete med Unga Aktiesparare, Stockholmsbörsen och Fondbolagens förening utbildar upp till 10 000 gymnasieelever årligen i projektet Stock Venture.

 – Vi har alla ett intresse och ansvar för att dagens ungdomar får tillräckliga ekonomiska kunskaper, säger Kajsa Lindståhl.

Och efter drygt två decennier som framgångsrik fondbolags-VD och kvinnlig förebild, vet hon vad hon talar om.

Bancos ansikte utåt

Många av Stock Magazines läsare är förmodligen för unga för att minnas Kajsa Lindståhls långa och framgångsrika karriär som VD för fondförvaltaren Banco Fonder. Som ensam kvinna i branschen marknadsfördes hon hårt och blev snabbt starkt förknippad med företaget, och tv och radio ville ofta att hon skulle uttala sig. Kajsa Lindståhl säger att det var väldigt lyckat för företaget och även för andra kvinnor, eftersom det inte fanns någon annan kvinnlig förebild att skriva om. På det personliga planet tyckte hon att det var mest positivt, även om hon möttes av inte alltför vänliga ord från sina kollegor. När Kajsa Lindståhl kom till Banco Fonder 1985 var hon nämligen inte bara ensam kvinna, utan även betydligt äldre än sin omgivning.

 – Analytikerna i branschen var 24 till 25 år gamla, ansåg sig veta allt och talade bara i nyckeltal, berättar Kajsa Lindståhl. Jag sågs fortfarande som ung när jag lämnade Bonnierkoncernen, men när jag kom till finansbranschen förvandlades jag till mormor, ute och så fel, vilket var jobbigt. Jag ställde ”mjuka” frågor om företagsledningen, om strukturer och kompetens, men de förstod inte vad jag talade om.

 Efter många år inom Bonniersfären, och med humanistisk blod i ådrorna, störde det Kajsa Lindståhl att hon nu betraktades som en kallhamrad börsspekulant.

 – I folks ögon förvandlades jag till en annan person vilket störde mig, eftersom jag inte tycker att finansbranschen är något negativt i sig utan ett oerhört viktigt smörjmedel i vår ekonomi och viktig för Sveriges tillväxt, berättar hon.

Bemötandet från andra företagsledare var dock mycket positivt och genom åren lade Kajsa Lindståhl grunden till de etiska och ideella fonder som i dag gör Banco till ett av de marknadsledande företagen inom sitt område.

Engagemang

Kajsa Lindståhl insåg tidigt att Banco Fonder behövde andra distributionskanaler vid sidan av bankerna, och identifierade då den stora ideella sektorn i Sverige.

 – Jag ville visa att det gick att förena dessa båda världar, att förena ett fondsparande med ett stöd till ideella organisationer, säger Kajsa Lindståhl. Vi fick snabbt fler och fler kunder som ville stödja till exempel Amnesty och Röda Korset, men vi fick också många andelsägare som verkligen brydde sig om vilka investeringar vi gjorde. Banco var först i landet med att införa etiska placeringskriterier, som bland annat baseras på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och ILO:s kärnkonventioner. (International Labour Organization, red. anm.)

 Kajsa Lindståhl ville bevisa att det gick att överleva som fristående fondförvaltare, och var bland annat hjärnan bakom ”Humanfonden”. Banco var banbrytande inom sitt område, och under sin tid som VD och ordförande positionerade Kajsa Lindståhl företaget som ett av Sveriges ledande etiska och ideella fondbolag. År 2000 lämnade hon posten som VD, men hennes engagemang upphörde inte för det.

Aktiv i etikdebatten

Mellan 2004 och 2006 satt Kajsa Lndståhl som styrelseordförande för Amnesty Business Group, där hon fick utlopp för sitt brinnande intresse och engagemang för etiskt företagande och rättvisa arbetsförhållanden. Denna ideella förening är en del av den svenska sektionen av Amnesty International och har som uppgift att ”påverka och utbilda svenska företag att ta sitt ansvar för att respektera, försvara och främja mänskliga rättigheter överallt där de verkar.” Kajsa Lindståhl säger att den ökade globaliseringen bland annat har lett till ett gränslöst samhälle där företag utnyttjar billig arbetskraft både på gott och ont.

 – Amnesty Business Group vill se till och medverka till att svenska företag inte bryter mot mänskliga rättigheter som en effekt av sin verksamhet i ett avlägset land, berättar Kajsa Lindståhl.

 Något som fått mycket medial uppmärksamhet är debatten kring CSR, Corporate Social Responsibility. Bland annat förekom en debatt i Svenska Dagbladet i mars efter ett inlägg av finansmannen Mats Qviberg, som inte drar sig för att säga vad han tycker. Titeln ”Sätt stopp för etikpratet” gav upphov till starka reaktioner, och han fick snabbt svar på tal.

 ”Det gäller ytterst att värna om marknadsekonomins och kapitalismens anseende och acceptans i vårt samhälle, och marknadens förmåga att lyfta människor ur armod”, skriver Kajsa Lindståhl tillsammans med åtta andra företrädare för Etikkollegiet i ett svar till Mats Qvibergs debattartikel.

 – Mats hävdar att CSR-rörelsen anser att företag skall avstå från verksamhet i Indien, Bangaldesh och Kina, men det är en missuppfattning. Företag kan visst ha verksamhet i dessa länder men de bör samtidigt bidra till en dräglig levnadsstandard, säger hon.

 Det är tydligt att Kajsa Lindståhl är mycket driven och att hennes bestämda åsikter inte kommer att lämna debatten än på ett tag. Hon sitter fortfarande i en rad styrelser, bland annat i 4e AP-fonden, Nordic Growth Market och Riksbankens jubileumsfond, och hon berättar att hon har en rad mindre uppdrag på gång. I sin roll som framstående kvinnlig företagsledare och förebild har hon genom åren banat väg för andra kvinnliga ledare, inte minst inom finansbranschen.

Kvinnor i näringslivet

I en undersökning i december visade Affärsvärlden att bank- och finansbranschen är ett föredöme vad gäller kvinnlig representation i ledande positioner. Kajsa Lindståhls gissning är att en av orsakerna kan vara att det i bankvärlden traditionellt sett funnits många kvinnor på kundnära positioner, och att urvalet därför varit större. Någon kvotering förespråkar hon dock inte, även om hon är frustrerad över att processen går så långsamt.

 – Jag är väldigt kluven, säger hon. Egentligen är jag och de flesta andra kvinnor kraftigt emot kvotering. Det är förnedrande om kvinnor kommer in på premisser som inte har med deras kompetens att göra.

 Kajsa Lindståhl berättar vidare att kvotering strider mot hennes grundläggande uppfattning om att det är ägarna som skall utse styrelsen. Att lagstifta förbi ägarna är en farlig väg att gå, och hon tycker i stället att det är ägarna som måste påverkas. Hon tycker också att det gäller att bryta mönstret med klubben för killar som känner varandra, och tycker det är svårt nog som det är att komma utifrån och bli tagen på allvar.

 – Kretsen som är engagerad är för liten, har hon tidigare sagt i en intervju med Dagens Industri. Styrelseledamöter tillsätts på grund av sin lojalitet till ägarna. Man borde kanske ändra på synsättet och i stället fråga sig vilken kompetens bolaget behöver.

Som ledare jobbar Kajsa Lindståhl mycket med gruppdynamik, något som hon själv tror är en typiskt kvinnlig ledarstil. I Banco Fonder satsade hon tidigt på en ledningsgrupp med många olika sorters människor och kompetenser.

 – Jag märkte hur pass konstruktivt man kunde jobba med en ledningsgrupp där individerna var olika, berättar hon. Män är nog duktigare på att prioritera och fokusera på ett mål, medan kvinnor generellt sett jobbar med en bredare ansats. Av den anledningen är det jättebra att kombinera män och kvinnor i styrelserummet.

Med Kajsa Lindståhls omfattande erfarenhet av finansvärlden passar jag även på att fråga om det finns någon myt hon vill slå hål på vad gäller näringslivet. Som student, eller ny i arbetslivet, kan man ha många föreställningar och illusioner om hur det skall vara, och Kajsa Lindståhl konstaterar att dagens ungdom tror att folk tjänar mer pengar än vad de faktiskt gör.

 – Näringslivet är fullt av vanliga människor med mediokra löner och trista arbetsuppgifter, säger hon. Många tror nog att just finansbranschen är en enda stor guldgruva eftersom media fokuserar så hårt på vd:ar och deras löne- och bonusvillkor.

Engagemang lönar sig

Men onekligen är finansbranschen något som många studenter siktar in sig på. Ekonomstudenter utexamineras på löpande band, arbetsmarknaden kännetecknas av stenhård konkurrens och man måste i många fall ha det där lilla extra för att lyckas. När jag ber Kajsa Lindståhl blicka tillbaka på sin egen studietid skiner hon upp och upprepar flera gånger hur otroligt kul hon hade det. Hon började på Handelshögskolan i Stockholm redan som 18-åring, eftersom det inte var aktuellt att tacka nej om man väl hade kommit in. Hon såg med fasa på att börja arbeta redan vid 21 års ålder, och kastade sig därför hals över huvud in i kårlivet. Hon skrev och fotade i tidningen, engagerade sig i spex, var med i kårstyrelsen och satt som ordförande i sociala utskottet och ledamot i studiemedelsnämnden. Det största leendet kommer dock då hon berättar om den största meriten av dem alla.

 – Jag var med och tog sparkcykelmästerskapen 1963, säger Kajsa Lindståhl med stolthet i rösten. Vi tog oss från Lund till Stockholm, och sparkade både dagar och nätter eftersom sparken var tvungen att vara i rullning hela tiden.

 Kajsa Lindståhl säger att studietiden både är en otroligt rolig tid, men också en tid då du har tillfälle att knyta kontakter med andra studenter som skall ut i näringslivet. Hon konstaterar att det tyvärr handlar mycket om kontakter för att komma in på dagens arbetsmarknad, men tycker att kåren är ett ypperligt ställe att knyta dessa. När jag ber om lite mer handfasta råd om hur man skall bli framgångsrik får hon ett aningen fundersamt ansiktsuttryck.

Självförtroende viktigt

– Det är viktigt att göra det du själv tycker är kul, säger hon efter en lång stunds tystnad. Jag tror inte på att vara så där överdrivet planerad, eftersom det inte finns någon allmän regel som passar alla. Det gäller att göra något du själv tror på, i slutändan handlar det om att ha självförtroende och att våga.

 Kajsa Lindståhl berättar vidare att just självförtroendet är extra viktigt när det gäller unga tjejer. Många av de tjejer hon möter har en tendens att tro att det är väldigt tufft att vara kvinna i näringslivet. Hon tycker att de då hamnar i en fälla, där de tror att första bästa motgång beror på att de är kvinnor, och inte på att de inte gjort ett tillräckligt bra jobb.

 – De måste slappna av, säger hon med tryck i rösten, och se sig själva som en resurs och människa i första hand, och i andra hand som en kvinna.

 Med dessa ord klingande i huvudet tackar jag för mig, och förbereder mig för rond två med dagens snöstorm. Kajsa Lindståhl fäller upp en enorm luva på sin kappa och ser ut att gå vinnande ur den matchen, när hon med bestämda steg beger sig mot centralstationen och nya äventyr. Jag ser med nyfikenhet fram emot att se i vilka sammanhang Kajsa Lindståhl dyker upp i framtiden.

  

Fakta Kajsa Lindståhl
Född: 1943
Familj: Man, 3 vuxna barn och 5 barnbarn
Bor: Saltsjöbaden utanför Stockholm
Uppdrag i urval: Styrelseledamot 4e AP-fonden, Nordic Growth Market och Riksbankens jubileumsfond. Styrelseordförande i Aktiefrämjandet.

 

Bakgrund:
Examen handelshögskolan 1966
Price Waterhouse 1967-1970
Bonnierföretagen 1970-1985
VD Banco Fonder 1985-2000
Arbetande styrelseordförande Banco Fonder 2000-2003
Ordförande Amnesty Business Group 2004-2006
Styrelseledamot Skandia 2004-2006

 

Fritidsintressen:
Klassisk musik (Mozart, Beethoven), jazz (Putte Wickman)
Böcker, svensk skönlitteratur
Naturmänniska, skog och mark, segling, långfärdsskridskor.

 

 

Författare Daniel Grythberg

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.