Du är här

2006-08-15

På telefon med… Nicklas Storåkers, VD Avanza

Avanza är i dag Sveriges största nätmäklare med 97 000 aktiva privatsparare, och företagets hemsida har vid flera tillfällen blivit utsedd till Nordens bästa nättjänst. Företaget bildades 1 oktober 2001 efter en rad sammanslagningar mellan företagen Aktiespar Online, Avanza, HQ.se och Inside. I mitten av juli tog vi en pratstund med företagets VD, Nicklas Storåkers, för tillfället på semester i Stockholms skärgård. Vi frågade hur han ser på marknaden och på Avanzas möjligheter att på allvar bli en fullsortimentsbank.

Hej Nicklas! Ni har en lång rad utmärkelser i ryggen och är i dag Sveriges största nätmäklare med 118 000 kunder. Hur lyder ert framgångsrecept? Varför har just ni lyckats så bra?

– Vi har de mest nöjda kunderna i hela finansbranschen. Hela 98 procent av våra kunder har blivit rekommenderade om Avanza av sin omgivning. Vi har även Sveriges lägsta priser alla kategorier, oavsett om det gäller aktiehandel, pensions- eller fondsparande. Men trots de låga priserna har vi faktiskt branschens högsta lönsamhet, beroende på att vi har väldigt många kunder. Vi har så mycket som 15 000 – 20 000 avslut varje dag.

 

Vilka ser du som de största utmaningarna i er bransch?

– Utmaningarna hänger ihop med vilka möjligheter som finns. Vi har i dag 1 procent av sparmarknaden, och vi har som målsättning att fördubbla denna andel till 2008. Tillväxten kommer främst att ske inom fond- och pensionssparande.

 

Ni har ju numera även affärsområden som institutionell handel och corporate finance, och ni erhöll i december förra året tillstånd att driva bankrörelse. Ni går med andra ord mer och mer mot att vara en fullsortimentsbank, vad har ni för framtida strategi för detta?

– En vanlig bank består av tre tjänster; betala, låna och spara. Vi vill bli Sveriges bästa sparbank, även om vi inte får kalla oss för det. Vi skall vara spararnas bank, det vill säga det självklara alternativet för de som är intresserade av aktier, fonder och pensionssparande. Vi tror att det finns en enorm potential inom detta område, men på längre sikt är det ingen omöjlighet att vi ger oss in även i segmenten ”betala” och ”låna”.

 

Och vad har ni för konkurrensfördel gentemotde större etablerade bankerna?

– För det första har vi de allra lägsta priserna på aktiehandel i Sverige. För det andra har vi en konkurrensfördel i tillgängligheten, genom vår webbtjänst. Vi har i dag Sveriges bästa webbtjänst, som har fått många utmärkelser för sin användarvänlighet. Slutligen har våra kunder ett mycket stort utbud av fonder, inte mindre än 700 stycken från 500 olika bolag.

 

Att gå mer och mer mot en fullsortimentsbank måste innebära betydligt större kostnader?

– Ja, kostnaderna har ökat lite mer än vad vi önskat, sista halvåret har de ökat 60 procent mer än samma period förra året. Målsättningen är också att kostnaderna inte ska öka med mer än 10-20 procent under 2006.

 

Och vad har aktiespar.se för del i er övergripande strategi?

– Vi vill ha ett riktigt bra alternativ för de som gör små affärer. Aktiespar.se är det i särklass bästa alternativet om man inte har så mycket pengar, och där är vi ensamma i Sverige om att inte ha något minicourtage.

 

Du säger i er senaste årsredovisning att ni för några år sedan var en börskänslig aktiemäklare? Hur ser det ut i dag?

– Avanza är fortfarande ett börskänsligt företag, om än något mindre nu än för några år sedan. Eftersom vi får courtageintäkter från aktiehandel så är vi fortfarande beroende av börsen. Däremot har vi ökat räntenettot och våra intäkter från provision på fondförvaltning. Dessa intäkter är visserligen indirekt beroende av börsen, men har ökat enormt mycket under den senaste tiden. Bara dessa intäkter separat täcker 102 procent av våra fasta kostnader.

 

På avanza.se kan man än så länge bara handla med svenska och amerikanska aktier, vad beror detta på?

– Man har tidigare kunnat handla utländska aktier för internetcourtage via telefon, men i och med OMX nordiska sammangående i oktober kommer våra kunder att kunna handla även danska, finska och norska aktier på Internet. Vi har dock inte sett någon stor efterfrågan på dessa aktier tidigare.

 

Och vad innebär de nya nordiska börslistorna för er verksamhet?

– Det kommer att kosta ungefär 10 miljoner kronor på årsbasis att erbjuda dessa extramarknader. Jag tror dock inte att handeln på dessa börser kommer att bli så hög, det kommer att ta tid. Svenska sparare känner till de svenska bolagen, men ingen känner till de finska småbolagen. Till en början kommer det bli mer av en informationsutmaning, att ge kunderna ännu mer information.

 

Vad har ni hittills fått för reaktioner på den avgiftsfria indexfonden Avanza Zero?

– De har varit väldigt positiva. Sedan starten i början av sommaren har vi fått in 4 000 andelsägare och 80 miljoner kronor.

 

Och vad förväntar ni er för resultat av denna?

– Vi har ingen separat målsättning för denna indexfond. Vi vill däremot på ett enkelt sätt visa fördelarna med Avanza, och förhoppningsvis kommer dessa kunder även att handla andra produkter hos Avanza. Men de är självklart inte tvungna att köpa ytterligare produkter.

 

Och vad säger du till de som menar att det bara är en PR-kupp?

– En PR-kupp är någonting tillfälligt, och den här produkten är mycket långsiktig. Den ska finnas i många decennier.

 

Marknaden har ju förändrats markant de senaste åren i och med det alltmer utbredda sparandet och det faktum att en mycket stor del av Sveriges befolkning köper och säljer via Internet. Hur tror du marknaden ser ut om några år?

– Jag tror, med handen på hjärtat, att tillväxtförutsättningarna över en femårsperiod är otroligt goda. Det är först nu som internetsparandet sätter igång på allvar, inte minst med en stor tillväxt i det mogna segmentet. Det är nu den andra vågen kommer. Åldersgruppen 55-60 år var det segment som hade högst tillväxt hos Avanza under förra året, så är du inte internetsparare vid det här laget får du passa på innan farmor är där före dig. Förra året fick jag faktiskt ett brev från en 92-åring som deklarerade sin kärlek till Avanzas webbtjänst.

 

Hur ser Avanza ut om 10 år?

– Vi är svenskarnas huvudalternativ när det kommer till sparande. Vi har gått mer mot en fullsortimentsbank, och vi har förmodligen gått in på ett par andra marknader, möjligtvis betala/lånasegmentet.

 

Hur stor del av marknaden tror du Avanza kan ta från storbankerna framöver?

– Vi har i dag 1 procent av sparmarknaden, och siktar på en fördubbling till 2008. Potentialen på sikt kanske är 10-15 procent. För sju år sedan var Avanza något som katten hade släpat in, och titta hur stora vi har blivit nu. Vi är redan i dag större än vad de 4 storbankerna är på aktiehandel på Internet.

 

Avslutningsvis, vad gör Avanzas VD på sin semester?

– Då är jag på mitt landställe i Vaxholm utanför Stockholm.

 

Tack för en trevlig pratstund Nicklas!

Författare Daniel Grythberg

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.