Du är här

2006-02-07

Guldklubban – för förtjänstfullt ordförandeskap

Nordeas Hans Dalborg och Torbjörn Nilsson från Österström Rederi AB tog i december månad emot Styrelseakademin och Deloittes nyinstiftade pris Guldklubban ur H M Konungens hand.

StyrelseAkademin och revisions- och konsultföretaget Deloitte har gemensamt instiftat utmärkelsen Guldklubban, i syfte att tydliggöra och öka medvetenheten om den viktiga roll som en styrelseordförande har.

– Vi vill uppmärksamma goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktisk handling under minst tre år. Bolaget skall ha haft en sund utveckling. Ordföranden skall ha organiserat ett väl fungerande styrelsearbete och haft förmåga att skapa ett bra arbetsklimat och väl fungerande relationer till ägare och VD, säger Svante Forsberg, ordförande i Deloitte.

I december i fjol delades priset ut för första gången vid en lunchceremoni på Operaterassen i Stockholm, i närvaro av H M Konungen och en lång rad styrelseordförande.

Förtjänstfullt ordförandeskap

Årets utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap i ett noterat bolag gick till Nordeas Hans Dalborg för att han på ”ett föredömligt sätt har gått in i rollen som styrelseordförande i Nordea efter sin långa och framgångsrika tid som operativt ansvarig för banken”. Juryn lyfte även fram hans förmåga att överbrygga kulturskillnader och skapa ett positivt arbetsklimat.

Priset för ett föredömligt styrelsearbete bland de onoterade bolagen tillföll Torbjörn Nilsson, Österströms Rederi AB. Detta motiverades bland annat med att han har bidragit starkt till att Österströms sedan lång tid kunnat uppvisa en god lönsamhet och en uthållig, snabb tillväxt under ordnade former. Juryn tyckte även att Torbjörn Nilsson ger ”en god illustration av den stora betydelse en kompetent och engagerad extern styrelseordförande kan ha för ett starkt entreprenörsdrivet och ägarlett företags utveckling”.

Gott omdöme som grund

I ett anförande talade den välkände finansmannen Gustaf Douglas om hur uppgiften som ordföranden har vuxit i betydelse under senare år. Bland annat anger han hur företagen har fått krav på sig att redovisa sin verksamhet tydligare, och att aktieägarna blivit mer aktiva, varför relationen till dessa har blivit allt viktigare.

– Det kanske viktigaste elementet är att rätt kunna balansera kravet på effektivitet och handlingskraft med nödvändigheten att arbeta med omfattande krav på öppenhet och kontroll. Det korta uttrycket för detta är gott omdöme, sade Gustaf Douglas i sitt tal.

Han avslutade sitt anförande med att citera Stig Synnergren, tidigare ÖB:

–  Gott omdöme kommer av erfarenhet. Och erfarenhet kommer av dåligt omdöme.

Om StyrelseAkademien StyrelseAkademien är en sammanslutning av personer med det gemensamma intresset att verka för bättre styrelsearbete i svenska företag. Verksamheten bedrivs i form av elva ideella föreningar i olika delar av landet sammanhållna av den nationella föreningen StyrelseAkademien Sverige. StyrelseAkademien instiftades 1991 och har för närvarande cirka 2 000 individuella medlemmar.

StyrelseAkademiens mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för företagens lönsamhet och utvecklingskraft genom att främja god sed och sunda principer för styrelsearbete. StyrelseAkademien är ett ledande forum för utbildning och diskussion om styrelsearbetets framtid. (www.styrelseakadmien.com)

 

Författare Daniel Grythberg

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.