Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff 3 november 2020 (Swedish Stirling och Investor) är INSTÄLLD

  p.g.a. nya Coronadirektiv har vi tyvärr valt att ställa in den planerade aktieträffen i morgon (tisdag) i missionskyrkan!

  Både Swedish sterling och Investor är inplanerade våren 2021

  Swedish Stirling

  Vi utvecklar stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. 

  Stirlingmotorn är det bästa alternativet för lokal produktion av hållbar och klimatsmart el. Swedish Stirling har en evig licens på Kockums världsledande stirlingmotor, och har sedan grundandet vidareutvecklat tekniken.

  De första åren fokuserade företaget på att utveckla stirlingmotorn för användning vid utvinning av solenergi. Under 2012 påbörjades byggnationen av en referensanläggning i Sydafrikas Kalahariöken, och i maj samma år slog företagets stirlingmotor inofficiellt världsrekord i konvertering av solenergi till elektricitet. Effektiviteten hos Swedish Stirlings stirlingmotor, 32 procent, är närapå dubbelt så hög som konkurrerande teknologier.

  Under 2016 lanserade företaget en solhybridsmotor där solvärme kan kombineras med annan bränslebaserad uppvärmning av stirlingmotorn. Detta möjliggör leverans av elektricitet när kunden faktiskt behöver den och inte endast när solen lyser.

  Swedish Stirling är ensamma i världen om hybridiseringsfunktionaliteteten för stirlingmotorn och lämnade våren 2017 in patentansökan för tekniken.

  I september 2017 lanserade Swedish Stirling en unik containerbaserad lösning – PWR BLOK 400-F – där företagets stirlingmotor används för att utvinna energi ur rest- och fackelgaser från industrin. Produkten har samma klimateffekt som 100-procentigt förnyelsebar produktion, men till rekordlåga 17 öre/kWh, och ger betydande bidrag till att minska CO2-utsläppen.

  Swedish Stirling AB är noterat i Sverige på NGM Nordic MTF, och handlas också i Tyskland på Börse Stuttgart.

   

  investor

  Investor prsenteras av Magnus Dalhammar

  Investor är Sveriges ledande investmentbolag.

  Vi är en engagerad och långsiktig ägare
  Vi bygger och utvecklar världsledande företag
  Vi skapar värde för människor och samhället i stort genom att bygga starka och hållbara företag

  Vi fokuserar på att bygga hållbara företag
  Bygger världsledande företag sedan 1916

   

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.