Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Att lyckas med aktiesparande-inbjudan till Investerarmötet 24 juni på Hotell Anglais, Stureplan!

  Vi avslutar börshalvåret 2019 med Investerarmötet 24 juni med börsgiganten Marcus Hernhag, samt en mix av bolag och börsanalyser på Scandic Anglais, Stureplan!

  Träffa börsgiganten Marcus Hernhag & medförfattaren Jan Sterner som skrivit en gemensam bok ”Att lyckas med aktiesparande”, vilket de i boken tar upp att aktier alltid är bäst som sparform, till mycket begränsat risktagande. Marcus & Jan kommer genom boken guida dig den kloka vägen in i aktiernas underbara värld. Boken är speciellt anpassad för dig som är nybörjare eller inte hunnit så långt i ditt aktiesparande. Men de många råden är förstås lika kloka för dig som varit med ett tag.

  Under kvällen kommer det inte bara finnas möjlighet att ställa frågor till dem, utan också köpa en signerad bok som passar både dig som är mindre aktiv på börsen och du som är lite mer erfaren aktiesparare. Perfekt att läsa i hängmattan i sommar!

  Träffa också techprofilen Johan Staël von Holstein som är tillbaka igen till vårt seminarium och kommer berättar om sin investering i Starflow som grundades 2015 av 18-årige David Gabor. Idén beskrevs då som en plattform som gör det möjligt för fans att följa alla sina idoler på ett ställe. I dag beskrivs plattformen mer som en lösning där behovet för mellanhänderna mellan influencers och fansen försvinner. 

  En mix av bolag kommer också presenteras.

  Välkommen till Investerarmötet, vi bjuder på något att äta & dricka!

  Begränsat antal platser. (Öppet även för icke medlemmar i Aktiespararna)

  Följande bolag & föreläsare kommer presenteras:

  Jetty AB (publ)

  Jetty AB utvecklar och säljer affärssystemet JETTY, ett molnbaserat system (SaaS) för Event Management. Jetty finns representerat i flera segment av evenemangsindustrin, så som festivaler, idrottsevenemang, venues (arenor, konserthus), Corporate Events, mötes- och konferensanläggningar. 

  Bolaget grundades 2010. 2017 inleddes en turn-around för bolaget där en ny produktgeneration började utvecklas och en säljkår rekryteras. Hösten 2018 noterades bolaget på Spotlight Stock Market, och sedan dess har produktutvecklingen färdigställts, och en internationell expansion inletts. I maj 2019 påbörjades Jettys etablering på den nordamerikanska marknaden, då en sälj- och marknadsansvarig på plats rekryterades. 

  För mer information

  Presenteras av Dan Sonesson, VD

  BrainCool AB (publ)

  BrainCool AB (publ) är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. Bolaget fokuserar på två affärsområden, Brain Cooling och Pain Management inom onkologi.

  För mer information

  Presenteras av Martin Waleij, VD

  Multidocker Cargo Handling AB (publ)

  MultiDocker utvecklar, producerar och säljer materialhanteringsmaskiner för hamnar och terminaler. Maskinerna karaktäriseras av hög kapacitet, pålitlighet, hög tillgänglighet och ett långt maskinliv. De bygger på CAT-komponenter som testats och använts i tuffa applikationer. MultiDockers maskiner är tillgängliga i många konfigurationer, exempelvis med larvfötter, på räls eller på hjul.

  För mer information

  Presenteras av Maria Bogren, VD

  Scandion Oncology AB (publ)

  Scandion Oncology är ett klinisk fas II bioteknikbolag med fokus på nya och innovativa läkemedel och biomarkörer för att bekämpa resistens mot cancerläkemedel. Scandion Oncology har tre läkemedelskandidater i sin pipeline. Den mest avancerade läkemedelskandidaten är SCO-101, som ärklar för kliniska fas II-studier. Den nuvarande globala marknaden för SCO-101 i metastatisk bröst- och kolorektalcancer beräknas överstiga 4 miljarder euro i årlig försäljning. Det finns för närvarande inga läkemedel på marknaden som kan vända/upphäva cancerläkemedelsresistens.

  Se filmen

  För mer information

  Presenteras av Nils Brünner, CEO

  (Presentationen hålls på engelska)

  Zoomability

  Zoomabilitys vision är att alla har rätt till äkta körglädje överallt. När några säger att det inte går att köra elfordon i terrängen gäller det att se alla gamla hinder som nya roliga möjligheter.

  Zoomabilitys vision är att alla har rätt till äkta körglädje överallt. När några säger att det inte går att köra elfordon i terrängen gäller det att se alla gamla hinder som nya roliga möjligheter. Vi har inte lösningen på allt men vi har börjat med att frigöra skog och mark, snö och sand med vårt nya och revolutionerande eldrivna terrängfordon Zoom Uphill, en cykel klass III för alla, överallt.

  Vi kallar det för att ”zooma”. Att zooma in, zooma ut eller zooma lugnt. Att se på nära håll och på avstånd. Att åka dit man vill, tillsammans eller själv, utan att störa djur och natur och samtidigt ha så roligt att smilbanden nästan spricker. Det kan gå ganska fort, men upplevelsen kan också ligga i att smyga fram. Men det viktigaste av allt – det är du som bestämmer. Det är din körglädje som driver oss på Zoomability.

  För mer information

  Absolicon Solar Collector AB

  Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Efter att ha uppnått banbrytande prestanda bygger nu Absolicon två robotiserade produktionslinor, en i Sverige och en i Kina som kommer att producera en 5,5 m2 solfångare var sjätte minut. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.

  För mer information

  Presenteras av Joakim Byström, VD 

  MARCUS HERNHAG & JAN STERNER 

  MARCUS HERNHAG har redan 4 storsäljande aktieböcker på sin imponerande meritlista. Han medverkar regelbundet som uppskattad skribent i tidningarna Privata Affärer och Placeringsguiden och på egna bloggen hernhag.se

  JAN STERNER har en gedigen bakgrund som skribent och tidningsmakare inom privatekonomi (Expressen, Veckans Affärer och Dina Pengar). Han driver Sterners Förlag med de bästa böckerna om aktier och ekonomi.

  Den enkla vägen för nybörjare att lyckas med aktiesparande är Marcus Hernhag och Jan Sterners nya aktiebok. De går igenom de mest grundläggande saker om aktier och börsen.

  • Skillnaden mellan bolag och aktie
  • Så räknar du ut din totala avkastning utifrån kursutvecklingen och utdelningen
  • De olika aktiestrategiernas grunder och fördelar
  • Den bästa sortens bolag för en nybörjare att köpa som första aktie
  • Vad normal värdering på börsen är
  • Skillnaden mellan uppåtgående trend och nedåtgående
  • Ett enkelt sätt att börja värdera aktier i praktiken
  • Skillnaden på a-aktier och b-aktier
  • Nybörjarfel
  • Våra favoritcitat från börsens mästare

  För mer information om boken

  Johan Staël von Holstein presenterar Starflow

  Staël von Holstein var med och grundade Icon Medialab (3500 anställda på 35 kontor i 21 olika länder)och Speed Ventures och startade även Letsbuyit.com. Han var VD för Iqube som han ledde från 2005 till 2009. Han flyttade med familjen till Singapore 2009 och startade Mycube. Han är aktiv kolumnist och samhällsdebattör, och har släppt två böcker, varav den ena är Inget kan stoppa oss nu (1998). I december 2007 valdes han in i Statens kulturråd, ett uppdrag som han lämnade i september 2008.

  Under hösten 2004 var Staël von Holstein med i juryn i TV-serien Rivalerna (inspirerad av amerikanska serien The Apprentice) på TV3, där yngre entreprenörer tävlade mot varandra om en anställning inom Kinnevik -koncernen.

  Johan har varit tillbaka i Sverige, Stockholm ett tag nu efter att ha startat och bedrivit verksamheter i inte mindre än 26 olika länder – och börsnoterat bolag på tre olika kontinenter – är entreprenörskapet Johan Staël von Holsteins följeslagare och kamrat. Idag är han investerare i b.la. Starflow.

  Starflow

  Genom ett webbsystem ska Starflow ge stjärnorna möjligheten att analysera sina följare kostnadsfritt för att kunna ändra sitt budskap beroende på följarnas demografi, kön, ålder och intressen. Plattformen ska även fungera som en underliggande struktur där Starflow sätter ihop annonserande företag med internetprofilerna. 

  Starflow har tagit in 20 miljoner kronor i kapital från bland annat Paradox Interactives vd Fredrik Westers riskkapitalbolag Kichi Invest, där Oscar Ingdahl är investeringsansvarig. Andra investerare är också Per Morberg, tillsammans med Karl Ljung som utsågs till årets kock 1999.

  För mer information

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.