Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Inbjudan till Investerarmötet 27 augusti på Hotell Anglais, Stureplan!

  Välkommen till Investerarmötet 27 augusti med nationalekonomen & författaren Stefan Fölster, samt börsproffset & tradingcoachen Anders Haglund på Hotell Anglais, Stureplan!

  Vi inleder hösten med Investerarmötet 27 augusti med nationalekonomen och författaren Stefan Fölster som kommer berätta om sin senaste bok, en finansthriller "The Crash of 2024" samt vår ständige analytiker Anders Haglund som kommer göra en övergripande analys av börsläget i främst Sverige men även USA, vart är börsen på väg?

  Så kan Sverige krascha 2024

  Många ekonomer analyserar hur några tiondels procent ränteändringar eller Trumps tullpåslag kan slå. Men var lurar de riktiga ”svarta svanarna” som kan utlösa en större krasch? Stefan Fölster resonerar om detta mot bakgrund av sin nyutkomna bok ”The Crash of 2024”. I formatet av en internationell thriller har den nu publicerats på engelska under titeln ”The Crash of 2024”. Dess händelser utgår från ganska realistiska förutsättningar. Statsstödd brottslighet möts av aningslöst stapplande politiska reaktioner i många västländer, och en ständig blandning av låg moral och kortsiktighet i delar av finansbranschen. Då uppstår en häxkittel som för oss mycket nära avgrunden. Eller så knuffas vi över kanten. På det sättet är thrillern inte enbart underhållning utan också en tankeställare för den som funderar på Sveriges framtid, eller för den del sin egen ekonomi.  Boken ”The Crash of 2024” kan beställas här: https://www.amazon.com/Crash-2024-Stefan-Folster/dp/1795697415  (Stefan Fölster kommer även sälja & signera sin bok under Investerarmötet)

  En mix av bolag inom energilösningar och hälsa kommer även presenteras.(Vi inväntar svar från föreläsare, så programmet kan uppdateras)

  Välkommen till Investerarmötet, vi bjuder på något att äta & dricka! Begränsat antal platser. (Öppet även för icke medlemmar i Aktiespararna)

  Följande bolag kommer presenteras:

  Gullberg & Jansson AB (publ)

  Gullberg & Jansson AB (publ) är ett miljöteknikföretag med huvudkontor i Helsingborg. Vi är marknadsledande på pooltak och poolvärmepumpar i Norden som säljs under eget varumärke

  Gullberg & Jansson AB marknadsför och säljer även andra miljösmarta poolprodukter från välkända Europeiska tillverkare.

  Pooltak och poolvärmepumpar är energibesparande produkter som skapar en behaglig badtemperatur och förlänger badsäsongen. Vi har sedan starten år 2002 fokuserat på att erbjuda energi- och klimatoptimerande produkter som sänker energiförbrukningen och bidrar till en grönare energianvändning i samhället. Vi har själva designat och utvecklat Nordens mest sålda poolvärmepumpar och pooltak, i nära samarbete med utvalda tillverkare från Asien och Europa som producerar stora volymer under noggrann kvalitetskontroll. 

  Vår organisation erbjuder en hög service- och kunskapsnivå och vi har en särskilt uppskattad supportorganisation, samt heltäckande servicepartnernätverk på utvalda marknader.  

  Gullberg & Jansson AB (publ) är sedan 2012 listat på Spotlight Stock Market. De tre största ägarna i Gullberg & Jansson är Gaétan Boyer via bolag, LMK Ventures AB/LMK Industrier AB och Lars Lindgren.

  För mer info 

  Presenteras av VD Peter Bäck & Gaetan Boyer

  RhoVac AB (publ)

  RhoVac AB bedriver forskning och utveckling av immunterapeutiska läkemedel. Bolagets huvudfokus ligger på utveckling av ett terapeutiskt cancervaccin med potential att förhindra eller begränsa metastasering av cancer. RhoVacs läkemedelskandidat har genomfört preklinisk fas samt klinisk fas I/II inom prostatacancer och kommer att påbörja en klinisk fas IIb-studie på 150 patienter i Danmark, Sverige, Finland, UK, Belgien, Tyskland och USA. RhoVac är noterat på Spotlight Stock Market i Sverige. Mer information finns på www.rhovac.com.

  Presenteras av vVD & CBO Anders Månsson

  Minesto – framtidens förnybara energi 

  Med svensk teknologi möter Minesto det globala behovet av fler energislag som kan spela en betydande roll i energiomställningen. Genom en unik och patenterad princip möjliggör Minestos verifierade produkt Deep Green kostnadseffektiv, förutsägbar och tillförlitlig förnybar elproduktion ur långsamma havsströmmar – en hittills outnyttjad naturresurs med global utbyggnadspotential. 

  För mer info 

  Presenteras av Martin Edlund, VD

  Föreläsarna:

  Stefan Fölster

  Stefan Fölster är nationalekonom och vd för tankesmedjan Reforminstitutet. Fölster är forskarutbildad vid Oxford och tidigare professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska högskolan. Han har varit verksam som chefsekonom på Svenskt Näringsliv och vd för Handelns utredningsinstitut. Fölster har publicerat ett stort antal böcker, vetenskapliga artiklar och rapporter om främst tillväxt och näringslivsfrågor, samt bland andra böckerna ”Robotrevolutionen” och ”The Public Wealth of Nations” som blev utnämnd till en av årets bästa böcker i Financial Times och Economist. Stefan Fölster besökte oss senast 2016 och berättade då om boken ”Robotrevolutionen”.

  Anders Haglund

  Analys med finansproffset Anders Haglund från TradingCoachen. Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige. Anders presenterar även några aktier som TradingCoachen tycker är lite extra intressanta just nu.

   

  Investerarmötet är ett led i våra återkommande kvälls & lunchseminarium, då fler bolag är intresserade av att träffa aktiesparare & investerare genom en s.k. finansiell hearing, vilket vi med områdeskunniga personer samlar in information och gör vår analys genom utfrågningar tillsammans med andra investerare samt bolagens representanter. Syftet med Investerarmötet är att ge dig som aktiesparare chansen att ställa dina frågor direkt till bolagens ledning. Mötet kombinerar vi med föreläsningar från experter som skall berika kunskaperna inom aktier, sparande & investeringar.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.