Du är här

Kom och träffa Clas Ohlson och Kulturföreningen Backa-Zanzibar

Den 15 januari får vi besök av det välkända företaget Clas Ohlson. Vi får även lyssna till Kulturföreningen Backa-Zanzibar från Hisingen som presenterar sin verksamhet.

Under kvällen har också Aktiespararna Hisingen sitt årsmöte.

wysiwyg_image

Clas Ohlson

Clas Ohlson grundades  år1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. De firar alltså 100 år i år. Idag erbjuder företaget försäljning och service i sex länder via fler än 200 butiker och e-handel. Clas Ohlson hjälper sina kunder att lösa vardagens praktiska problem med ett brett sortiment av prisvärda produkter inom fem produktområden: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm, har en omsättning om cirka 8 miljarder kronor och omkring 4 800 anställda.

Kulturföreningen Backa-Zanzibar

Föreningen finns på Hisingen och grundades år 2006 med syfte att förbättra sjukvården i byn Uroa, på ön Zanzibar som tillhör Tanzania. Sjukstugan har nu upprustats avsevärt med bl. a. ett nytt förlossningsrum. Sedan 2012 har man inlett en satsning på att hjälpa Uroa och grannbyn Pongwe, att på ett enkelt sätt kunna få rent vatten. Detta görs genom att byarna får tillgång till Petra Vadströms uppfinning ”Solvatten”. Vi vill stötta föreningen och har bett grundarna Mari och Karl Spendrup komma och berätta om de insatser som görs.

Årsmöte

Denna kväll är vår nuvarande ordförande Johan Enestråle, fd Olssons sista kväll som ordförande. Efter 4 år som ordförande, mer än 70 aktiviteter och 5000 besökare på träffarna väljer han att avsluta sin tid på Aktiespararna Hisingen och flytta söderut mot Skåneland. Johan avgår i samband med årsmötet under kvällen och i samband med det ska en ny ordförande väljas in. Är ni själv intresserad av att bli en del av ledningsgruppen för Sveriges mest aktiva lokalavdelning så tveka inte att kontakta oss. Till detta årsmöte behöver vi hela två nya ledningsgruppsmedlemmar. Hör av er till oss så kan vi berätta mer och ni kan ställa de frågor ni har.

Allmän information om kvällen

Har ni någon kostavvikelse så meddela oss det i samband med er anmälan. 

Om ni ej avanmäler er plats er så debiterar vi er ett självkostnadspris. Senast avanmälningsdatum är 00:01 den 15 januari. 

Betalningen sker till BG 622-2830 och märk er betalning med "15 jan" samt ert namn. Senast 10 januari vill vi ha er betalning.

 

Schema

17:30 - Dörrarna öppnas. Kommer ni före denna tid får ni vänta i hotellobbyn

17.30-18.00 - Smörrebröd och dryck serveras

18.00 - Aktiespararna Hisingen berättar om framtida aktiviteter

18.10 - Clas Ohlson presenterar sitt företag och sin aktie

18.45 - Bensträckare

19.00 - Kulturföreningen Backa-Zanzibar presenteras av Mari och Karl Spendrup

19.45 - Avtackning av presentatörerna

19.50 - Aktiespararna Hisingens årsmöte

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.