Bli medlem
Bli medlem

Du är här

OBS! INSTÄLLT - Aktieträff med Hägerlöf och Schönborg

  Föreläsaren Daniel Hägerlöf har fått förhinder att delta. Detta, tillsammans med coronavirusspridningen, gör att vi har beslutat att ställa in aktieträffen. Vi återkommer med ett nytt datum för detta evenemang.

  I samarbete med Unga Aktiesparare bjuder vi in till en inspirerande kväll med föredrag av Daniel Hägerlöf, som jobbar på heltid med aktieinvesteringar, och vår lokale medlem Sven-Åke Schönborg, som kan det mesta om elbilar och företagen runt tekniken.

  Daniel Hägerlöf är en passionerad aktieinvesterare som i tidiga tonåren började intressera sig för aktier.  Efter Chalmersstudier och några år av vanlig karriär valde han 2005 att på heltid börja jobba med aktieinvesteringar. Han har kraftigt slagit index över en lång period och har lyckats med konststycket att generera positiv avkastning varje år sedan år 2000.

  Daniel arbetar utifrån fundamental aktieanalys och kommer under presentationen att gå igenom sin sparhistoria, lärdomar, misstag, tips och de olika stegen i investeringsprocessen: screening, nyckeltal, kvalitativa överväganden, diversifiering, lärdomar från möten med VD/CFO/IR och annat grävande.

  Förutom rent investeringsmässiga erfarenheter kommer Daniel även att beröra hur det var att som familjefar ta steget från att vara en lönearbetande tjänsteman till att bli aktieinvesterare på heltid. 

  Presentationen avslutas med en frågestund.

   

  Sven-Åke Schönborg är medlem i Aktiespararnas lokalförening i Jönköping. Sven-Åke har under 30 års tid jobbat inom den internationella elektronikindustrin med Bryssel som utgångspunkt och bosättningsort. Sven-Åke har en mycket god inblick i underleverantörsleden inom bilindustrin och då inte minst bolagen som agerarar inom den nya elbilstekniken. 

  Under kvällens föredrag kommer Sven-Åke att ge oss mycket intressant information om elbilarna och även om de bolag, både internationella och svenska, som är involverade i tekniken i elbilarna som underleverantörer eller inom infrastrukturen runt tekniken.

  Som intresserad och aktiv aktiesparare använder sig Sven-Åke av Aktiespararnas program "Hitta Kursvinnare". Han kommer att visa oss hur han med hjälp av sina kunskaper kring underleverantörsleden har skapat branschlistor som också kan utgöra indikatorer kring hur konjunkturen utvecklar sig inom industrin.

  Föreläsningen avslutas med en frågestund. 

   

  Kaffe och fralla serveras i pausen (pris 50:- som betalas kontant eller med Swish).

  Välkommen!

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.