Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tema Investmentbolag: Investor & Spiltan

  Välkommen till en aktieträff med tema Investmentbolag! Vi träffar Sveriges största investmentbolag tillika familjen Wallenbergs maktbolag Investor samt Per H. Börjessons uppstickare Spiltan!

  Kvällens program:

  17:45 - 18:00: Insläpp, registrering & utdelning av lotter.

  18:00 - 18:05: Kvällen inleds av lokalavdelningens ordförande Rolf Westling

  18:05 - 19:05: Presentation av Magnus Dalshammar på Investor

  19:05 - 19:45: Paus med tid för kaffe och macka (ingår i entréavgiften).

  19:45 - 20:45: Presentation av Per Håkan Börjesson på Investment AB Spiltan.

  20:45 - 20:55: Kvällen avslutas med utlottning av fina vinster.

  Investor

  wysiwyg_image

  Investor, som bildades av familjen Wallenberg 1916, är en engagerad ägare av högkvalitativa globala företag. Vi har ett långsiktigt investeringsperspektiv. Genom styrelserepresentation, industriell erfarenhet, vårt nätverk och finansiella styrka, arbetar vi för att våra företag ska uppnå eller bibehålla positionen best-in-class. Investor presenteras av Magnus Dalhammar, Head of Investor Relations.

  Spiltan

  wysiwyg_image

  Per H Börjesson, född 28 oktober 1954 i Alingsås, är sedan 1986 VD och huvudägare på Investment AB Spiltan och har bred erfarenhet från familjeföretag, onoterade aktier och kapitalförvaltning. Per Håkan är utbildad civilingenjör från LiTH och har en MBA-examen från Columbia University.

  Spiltans verksamhet startade i Stockholm 1985 med en premiesparklubben med ca 40 medlemmar, som till största delen hade den gemensamma nämnaren att de studerade på I-linjen vid Linköpings Tekniska Högskola på 70-talet. Det satsade kapitalet på 40 000 kr dubblades på ett år och Investment AB Spiltan bildades med ett kapital på totalt 200 000 kr året därpå. Namnet Spiltan kommer från att en av de första aktieägarna, Jan Dafnäs från Vretstorp i Närke, tyckte att bolaget skulle ha en lantlig profil för: ”vi bor i Stockholm men egentligen är vi bönner allihopa”.

  Per H Börjesson, som har gått från att vara en aktieamatör till börsexpert, är en flitig skribent i media och har vid ett flertal tillfällen stuckit ut hakan då han upprörs över finansbranschens agerande gentemot sina kunder. I oktober 2008 kom han ut med boken ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” som rönt stor framgång och även publicerats i Månpocket. Frågan ”Hur blir man rik?” var drivkraften till boken. Svaren bygger på väldigt basala, enkla principer som att man ska vara försiktig när man lyssnar till mäklare och rådgivare, ha lägre kostnader än intäkter varje månad osv.
  Lagom till jul samma år kom boken ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person” som ger en inblick i hur amerikanen Warren Buffett med enkla principer såsom ränta-på-räntaeffeken genererat över 20 % i årlig avkastning. Warren Buffett är också den ledstjärna som Per H Börjesson följt vid uppbyggandet av Spiltan. Per H Börjesson är också författare till böckerna ”Så här blir du miljonär som pensionär”, och senast ”Så här blir du miljonär i hängmattan”.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.