Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Temadag: Alternativa Investeringar lördagen 24 november kl.9 - 17

Välkomna till vår spännande temadag om alternativa investeringar lördagen den 24 november kl.9 - 17 på Aros Congress Center

Alternativa investeringar är en samlingsbenämning på finansiella investeringar som skiljer sig från traditionella investeringar, som framför allt utgörs av aktier, obligationer och fastigheter. Begreppet är inte helt väldefinierat, men har inkluderat värdeföremål som ädelmetaller, konst, antikviteter, mynt, frimärken och vin, och immateriella eller finansiella tillgångar som råvarukontrakt, hedgefonder, private equity (onoterade bolag), venturekapital, utsläppsrätter, filmproduktioner och derivatinstrument.

Alternativa investeringar är avsedda som ett sätt att minska den totala risken i en finansiell portfölj genom riskspridning och vi ska på vår temadag få en ordentlig inblick i ett antal alternativa investeringar.

Programmet är enligt nedan:

 • 09:00 – 09:05   Introduktion
 • 09:05 – 10:05   Anders Söderberg - Råvaruhandel
 • 10:05 – 10:25   Fika
 • 10:25 – 11:25   Emilie Taube – Räntor, Obligationer
 • 11:25 – 12:25   Ulf Egestrand - Valutahandel
 • 12:25 – 13:25   Lunch
 • 13:25 – 14:25   Philip Scholtzé / Henrik Johansson – Crowdfunding tillväxtbolag
 • 14:25 – 15:25   Alexander Gustafsson – Hävstångsprodukter och derivat
 • 15:25 – 15:45   Fika
 • 15:45 – 16:45   Vanja Eriksson – Crowdfunding fastighetsprojekt
 • 16:45 – 17:00   Sammanfattning av dagen

Vi är mycket stolta över att få presentera en rad riktigt erfarna och kunniga föreläsare:

wysiwyg_image

Anders Söderberg

Privatinvesterare och konsult råvaror/valuta sedan 1/5 i år. 

32 års erfarenhet i finansmarknaden som handlare, strateg och teknisk analytiker. Har tidigare haft olika tjänster på SHB, Calyon och SEB.

Anders kommer att berätta för oss om råvaruhandel, hur det går till om man som privatperson vill investera i olika råvaror, vad det finns för fördelar, nackdelar och risker samt hur man håller koll på marknadspriserna på råvaror. Det Anders inte kan om råvaror är inte värt att veta….

wysiwyg_image

Emilie Taube:

Ansvarig för Institutionella Investerare och Hållbarhetsfrågor på Spiltan Fonder och är Pol.mag. från Stockholms Universitet. Hon har tidigare arbetat med marknadsföring och försäljning på bland annat Optimized Portfolio Management AB och Folksam. Emilie är styrelseledamot i Swesif, Sveriges forum för hållbara investeringar. Emilie brinner för hållbarhetsfrågor och försöker arbeta för att dessa frågor ska få större genomslag i branschen generellt och även hos oss på Spiltan, från minsta beståndsdel ut till förvaltningen.

På vår temadag kommer Emilie att prata om räntor och obligationer som sparform.

wysiwyg_image

Ulf Egestrand

Ulf Egestrand var tidigare styrelseordförande för GMM Global Asset Management, en av världens ledande valutahedgefonder. Han är grundare och vd för TAU Financials, ett företag som arbetar med finans- och ledarskapsfrågor. 

Ulf Egestrand har drygt 40 års erfarenhet av finansbranschen och har varit verksam i fem länder på tre kontinenter. Han har haft ledande positioner inom Scania- och Saabkoncernen och har även arbetat med ränte- och valutahandel på SEB.

Ulf Egestrand som är författare till den prisbelönta boken ”The HenHouse” bor för närvarande med sin hustru i Istanbul och kommer på vår temadag att berätta allt som är värt att veta om valutahandel.

wysiwyg_image

Philip Scholtzé & Henrik Johansson

Pepins är störst i Norden på crowdfunding och är unika med sin marknadsplats för onoterade aktier. Henrik Johansson och Philip Scholtzé arbetar båda med investerarrelationer på Pepins och kommer till oss för att berätta om hur crowdfunding ger raketbränsle till tillväxtföretag. Pepins skapar delägarkraft med 'Power of Many' och ger alla möjligheten att investera i den snabbast växande delen av ekonomin - tillväxtföretag. Henrik och Philip är vana utbildare och är båda sedan många år engagerade i Unga Aktiesparare. Hos oss kommer de att berätta vad crowdfunding är, vilka risker och möjligheter sådana investeringar har.

wysiwyg_image

Alexander Gustafsson:

Som investeringscoach på Nordnet Bank skapar Alexander Gustafsson både digital och fysisk utbildning och inspiration för att vi ska göra bättre investeringar. Med över 1000 föreläsningar i bagaget och otalt antal timmar i både video och podd så brinner han för börsens fantastiska värld.

Alexander kommer berätta om hävstångsprodukter och derivat.

wysiwyg_image

Vanja Eriksson:

Vanja Eriksson har mångårig erfarenhet från startups och affärsutveckling. Efter flertalet chefsbefattningar är hon nu VD på Kameo Svensk Filial, ett fintechbolag med ambitionen att förändra den skandinaviska finansmarknaden. Rollen har hon burit sedan 2016 och i dagsläget är hon en av få kvinnliga verkställande direktörer inom området. Vanja har ett brinnande intresse för entreprenörskap och delningsekonomi, något som idag tagit henne till en Sveriges ledande plattformar för crowdfunding. Med utgångspunkt i alternativa investeringar kommer Vanja att berätta om konceptet crowdfunding och möjligheterna som det skapar för småsparare!

Lunch och fika ingår.

Medlemsnummer skall anges vid anmälan (medlemsnumret står på medlemskortet som skickas ut årligen med inbetalningskortet).

Pga problem med kontanthantering så betalas avgiften för kursen till plusgirokonto 574305-9. Märk betalningen med Västerås 319 + fullständigt namn + telefonnummer så att vi kan känna igen er inbetalning (plusgirokontot delas med flera lokalföreningar). Betalningen ska vara oss till handa senast fredagen den 16 november.

Anmälan är bindande. Vi debiterar en avgift på 150kr till de som inte avbokat sig och inte dyker upp.

Välkomna!

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.