Bli medlem
Bli medlem

Du är här

SAAB AB - Industri - AnalysguidenSaab är ett högteknologiskt företag som erbjuder produkter, lösningar och tjänster till militärt försvar och samhällssäkerhet. Kunder är ofta regeringar, myndigheter och företag över hela världen. Bolaget är indelat i sex affärsområden.

Aeronautics: Produktion och försäljning av luftburna system med tillhörande delsystem till försvarskunder och kommersiella rymdfartsindustrier. Samt produktion och försäljning av stridsflygplanet Gripen.

Dynamics: Produkter för markburen strid, missilsystem, torpeder, sensorsystem, obemannade undervattensfarkoster, fjärrstyrda fordon samt säkerhetssystem för olje- och gasindustrin och kärnkraftverk.

Surveillance: som omfattar flygburna, landbaserade och marina system inom radar, signalspaning och självskydd. För både civila och militära kunder levererar affärsområdet även flygelektronik som effektiviserar flyguppdrag och bidrar till ökad flygsäkerhet.

Industrial Product and Services: I affärsområdet ingår en samling fristående verksamheter med egna skräddarsydda strategier för att uppnå en lönsam tillväxt. Affärsenheterna är; Aerostructures, Avionics Systems, Combitech och Ventures

Support and Services: Erbjuder i huvudsak supportlösningar, tekniskt underhåll och logistik samt produkter, lösningar och tjänster för militära och civila uppdrag på platser med begränsad infrastruktur

Kockums: utvecklar, bygger och underhåller fartygssystem för Sverige och andra stater, så att dessa kan hävda sina maritima intressen. I utbudet finns ubåtar, ytstridsfartyg och marin teknologi i världsklass. Minjaktsystem, ubåtsräddningsfarkosten URF samt det luftoberoende Stilring-systemen är andra framgångsrika produkter från Kockums.
Viktigaste marknader är Europa, Sydafrika, Australien och Nordamerika

 

Fakta

VD: 
Håkan Buskhe
Ordförande: 
Marcus Wallenberg
Börsvärde
Nästa rapport
Lista
Large cap
Bransch
Industri


Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.