Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-28

AAK: VOLYMUPPGÅNG MATTADES MOT SLUTET PGA RESTRIKTIONER – VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialfettbolaget AAK:s leveransvolym om 580.000 ton i fjärde kvartalet var i nivå med motsvarande period året innan, men samtidigt 2 procent högre än vad analytikerna hade räknat med.

AKK:s vd Johan Westman understryker att volymerna inom affärssegmentet Foodservice påverkades av konsekvenserna av covid-19.

"Den sekventiella ökningen av volymerna fortsatte i början på kvartalet men mattades av mot slutet på grund av ytterligare restriktioner i många länder", skriver AAK:s vd i delårsrapporten.

Volymerna för Foodservice, som ingår i AAK:s största affärsområde Food Ingredients, minskade med mer än 20 procent i det fjärde kvartalet.

"AAK är starka inom Food Ingredients och efterfrågan inom Foodservice kommer successivt att återgå när restriktioner och nedstängningar hävs", skriver bolaget.

AAK:s rapport för det fjärde kvartalet var genomgående bättre än väntat och aktien belönas med en uppgång på drygt 4 procent på en fallande Stockholmsbörs under torsdagsförmiddagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.