Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-03

Acarix tecknar ytterligare kommersiellt avtal i USA och erhåller snabbt order i både Mississippi och Tennessee

Press release 
Malmö, 3 Juni, 2022  

Acarix tecknar ytterligare kommersiellt avtal i USA och erhåller snabbt order i både Mississippi och Tennessee

Idag meddelar Acarix att man tecknat ytterligare ett kommersiellt partnerskap i USA, vilket täcker staterna Tennessee, Kentucky, Mississippi och Alabama. Partnerskapet med Ancillary Care Services LLC har lett till snabba order samt användning av CADScor®System både regionala kliniker och kliniker på landsbygden för att tillhandahålla snabb och kostnadseffektiv uteslutning av kranskärlssjukdom.

De amerikanska staterna Tennessee, Kentucky, Mississippi och Alabama har bland den högsta prevalensen för hjärtsjukdom i landet. Bland orsakerna kan nämnas större frekvens av övervikt, typ 2-diabetes och njursjukdom, vilka alla är riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

”Vi får ett snabbt genomslag på den amerikanska marknaden med lokala kommersiella partners i valda regioner samtidigt som vi bygger upp vår egen amerikanska försäljningsorganisation. När kliniker nu även får kostnadsersättning när de använder CADScor®Systemet ser vi möjligheter att påskynda marknadsbearbetningen över hela landet”, säger Helen Ljungdahl Round, ordförande och VD för Acarix.

 ”Jag ser verkligen fram emot att få lansera CADScor®System i den här regionen och samtidigt väldigt glad för det värde som det tillför hjärtvården. Acarix nya lösning för snabb och AI-baserad hjärtdiagnostik ger exakt det värdeerbjudande som den amerikanska sjukvården behöver”, säger Chris McDaniel, Managing Partner i Ancillary Care Services LLC.

”Mina patienter har ofta lång resväg till sjukhus när de ska utföra olika diagnostiska procedurer. Möjligheten som CADScor®System ger när det gäller att utesluta onödiga ingrepp med ett enkelt icke-invasivt test är en betydande besparing i form av både tid och resurser. Det är helt enkelt bra patientvård,” säger Nathan Kersey, PA-Cardiology på Complete Care in Savannah, Tennessee.

För mer information, kontakta: 
Helen Ljungdahl Round, VD, tel +1 267 809 1225, +46 730 770 283, email helen.round@acarix.com 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som anges av företagets nyhetsdistributör, GlobeNewswire.

Om Acarix 
Acarix är ett svenskt medicintekniskt bolag som utvecklar innovativa lösningar för snabb AI-baserad uteslutning av kranskärlssjukdom (CAD). Det CE-märkta CADScor® System, som även har fått DeNovo-godkännande från FDA, är avsett för patienter som upplever bröstsmärta med misstänkt kranskärlssjukdom, och har utformats för att bidra till att minska miljontals fall av onödig, invasiv och kostsam diagnostik. Med hjälp av en icke-invasiv metod beräknar CADScor-systemet på mindre än 10 minuter en patientspecifik s.k. CAD-score som med minst 96 procents säkerhet kan utesluta kranskärlssjukdom (i en population med cirka 10 procents förekomst av CAD). Acarix är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: ACARIX). Redeye AB (+46 (0)8 121 576 90, certifiedadviser@redeye.se) är bolagets Certified Adviser. För mer information besök www.acarix.com.

 

 

 

Bilaga


Författare GlobeNewswire