Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-08

Acast sluter globalt avtal med Samsung för att distribuera sina 30 000+ podcasts direkt till Samsung Galaxy-användare

Acast, världens ledande oberoende podcastföretag, har tecknat ett internationellt avtal med den globala teknikjätten Samsung som innebär att Acasts portfölj av över 30 000 podcasts kommer distribueras direkt till Samsung Galaxy-användare. Acast är en initial partner i den europeiska lanseringen av Samsung Free, Samsungs nya podcast-app, som kommer att vara förinstallerad på alla Galaxy-smarttelefoner samt tillgänglig för nedladdning för andra Samsung-användare.

Från idag kommer appen Samsung Free - tidigare känd som Samsung Daily, och som är förinstallerad på alla Samsung Galaxy-telefoner - att ha en podcastspelare. Det innebär att användare kan komma åt sina favoritpodcasts i samma app som de använder för sina nyheter, TV, och spel.

Samsung Free lanserades nyligen i USA, och Acast podcasts distribueras även till amerikanska användare, men detta är första gången Samsung erbjuder en förinstallerad podcast-app på sina enheter som säljs i Europa. Samsung har för närvarande 31 procent av den europeiska smarttelefonmarknaden*.

Leandro Saucedo, Chief Business and Strategy Officer för Acast, säger: "Acast kommer alltid att kämpa för det öppna podcasting-ekosystemet, med en fast övertygelse om att lyssnare ska kunna nå sina favoritpodcasts var som helst, när och hur de vill – och att kreatörer bör kunna tjäna pengar på alla dessa lyssningar.

"Lanseringen av Samsung Free stödjer vår öppna approach, som tillhandahåller en smart och enkel lösning för lyssnare runt om i världen och ökar exponeringen för våra podcasts för miljontals potentiella nya lyssnare som redan använder Samsung Galaxy-enheter. Att ett välkänt varumärke som Samsung visar ett så starkt stöd för podcasts och det öppna ekosystemet är positiva nyheter för hela branschen.”

”Vi jobbar hårt för att leverera mer till våra kunder, var de än är. Tillväxten av Samsung Free är ett resultat av vår obevekliga strävan att tillhandahålla högkvalitativt innehåll till våra kunder”, säger Richard Jakeman, European Head of Business Development på Samsung. "Det har varit en fantastisk möjlighet för oss att samarbeta med Acast, som hjälper oss att erbjuda tusentals podcasts till Samsung Galaxy-kunder genom fliken Listen."

*Baserat på totala antalet leveranser

Om Samsung Free

Samsung Free kombinerar dina TV-program, spel, nyheter och poddsändningar i en förinstallerad laggfri och kostnadsfri app fylld med innehåll som du kan komma åt med ett enda svep åt höger. För att få Samsung Free, uppgradera till Android 11. Alla Samsung Galaxy-enheter från 2021 kommer att erbjuda Samsung Free förinstallerat, medan andra användare inklusive användare av Bixby home och Samsung Daily kan välja Samsung Free från Galaxy Store.

Samsung Free Listen-fliken är nu tillgänglig i Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Österrike, Spanien, Frankrike och Italien. Observera att tjänsten heter Samsung O i Frankrike och Italien. Besök www.samsung.com/uk/apps/samsung-free/ för mer information om Samsung Free eller de nya funktionerna på fliken Listen.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

För mer information


Sarah Jackson, Global PR Director
Tel: +44 7306 256 148
Email: sarah.jackson@acast.com

Om Acast


Acast grundades 2014 och är en av de mest framstående podcast-plattformarna och är en pionjär inom det öppna ekosystemet för podcasts som sammanför alla aktörer till en gemensam infrastruktur. Genom sin infrastruktur låter Acast annonsörer effektivt rikta sig till en engagerad publik av lyssnare genom dynamisk annonspublicering medan poddkreatörer ges tillgång till flera olika intäktsmöjligheter och nödvändiga verktyg för att expandera sin lyssnarbas. Acast har en global närvaro i över tolv länder och under 2020 uppgick antalet lyssningar på Acast-anslutna podcasts till cirka 3 miljarder och idag har Acast fler än 30,000 shower anslutna till sin plattform. Acasts huvudkontor ligger i Stockholm och Bolaget har nio lokala dotterbolag i Storbritannien, USA, Australien, Norge, Frankrike, Tyskland, Irland, Mexiko och Kanada.
 
De senaste åren har Acast befunnit sig i en expansionsfas med fortsatt stark tillväxt, med en nettoomsättning som ökade från 180 MSEK 2018 till 592 MSEK 2020. Som ett resultat av Acasts tillväxtinitiativ har antalet lyssningar vuxit från omkring 1 miljard (2018) till 3 miljarder (2020). Under andra kvartalet 2021 hade Acast 880 miljoner lyssningar och en organisk nettoomsättningstillväxt på 130%.

Acast medgrundades av Johan Billgren, nuvarande Chief Innovation Officer och är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46 (0) 8528 00 399.

Bifogade filer


Acast sluter globalt avtal med Samsung för att distribuera sina 30 000+ podcasts direkt till Samsung Galaxy-användare

Författare MFN