Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

ADDVISE: ÅTERHÄMTNING USA-MARKNAD BÖRJAT, SPÅR NÅ UTDELNINGSMÅL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise nettoomsättning uppgick till 76,2 miljoner kronor under tredje kvartalet 2020 (79,1). Ebitda-resultatet blev 9,4 miljoner kronor (6,7).

Orderingången för perioden uppgick till 68,0 miljoner kronor (78,0).

Kassaflöde från löpande verksamhet var 2,6 miljoner kronor (-6,9).

"Under tredje kvartalet 2020 har vi sett inledningen på en positiv trend. Den nordamerikanska marknaden som är mycket viktig för oss har långsamt börjat återhämta sig. Under slutet av tredje kvartalet var återhämtningen tydlig då sjukvården kunde fokusera om från att nästan uteslutande behandla och vårda covid-19-patienter till att nu även omfatta planerade ingrepp. Marknaden är dock fortsatt skör och nya utbrott av covid-19 kan förändra situationen", skriver vd Rikard Akhtarzand i delårsrapporten.

Omsättningsnedgången berodde till viss del på att Addvise kunder köpt på sig stora volymer under andra kvartalet. Det har också påverkat orderingången negativt.

Resultat efter skatt uppgick till 2,8 miljoner kronor, jämfört med -2,5 miljoner kronor samma period föregående år.

Under kvartalet har Addvise fortsatt haft stort fokus på att stärka balansräkningen. Nettoskuld/EBITDA uppgick i slutet av kvartal tre till 4,4. Bolagets långsiktiga finansiella mål är att nå en nettoskuld/EBITDA på 3 gånger.

"Mot bakgrund av väsentligt förbättrad lönsamhet och våra förbättrade kassaflöden är min bedömning att vi kommer att nå vårt långsiktiga finansiella mål om att dela ut 25 procent av nettovinsten för räkenskapsåret 2020", skriver vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.