Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-07-20

Albert signerar samarbetsavtal med Egmont

eEducation Albert (”Albert”), en ledande nordisk EdTech-aktör, har idag ingått ett licensavtal med Egmont Story House AB (”Egmont”) avseende innehåll kopplat till Bamse. Genom avtalet kommer Albert via sin plattform för de yngsta barnen ”Jaramba” kunna förmedla innehåll med Bamse till ålderskategorin 2-5 år.

Innehållet som licensieras avser Bamse samt närliggande IP-rättigheter. Genom samarbetet kommer Albert få möjlighet att erbjuda barn i åldrarna 2-5 möjlighet att lära tillsammans med Bamse via interaktiva övningar i plattformen. Lansering av innehåll förväntas ske under tredje kvartalet 2022. Egmont kommer att erhålla en royaltybaserad ersättning baserat på användning i plattformen.

- Vi är mycket glada att kunna inleda detta samarbetet med en så välkänd aktör som Egmont. Med detta samarbete och den starka popularitet som Bamse har i vår målgrupp hoppas vi kunna bidra till att stärka barnens egna drivkraft till roligt lärande samtidigt som vi når ut till fler föräldrar och barn. I många undersökningar vi gör bland våra kunder lyfts önskemål om s.k gästspel av välkända varumärken och barnfiguer. Därför är vi extra glada att kunna erbjuda våra kunder Bamse som vi också anser är väldigt kompatibelt med både Albert och Jaramba som varumärke, säger Arta Mandegari och Salman Eskandari, grundare av Albert.

För mer information, vänligen kontakta:


Arta Mandegari, VD och grundare
Telefon: +46 (0)72 309 64 94
E-post: arta@hejalbert.se

Salman Eskandari, Vice VD och grundare
Telefon: +46 (0)70 727 93 75
E-post: salman@hejalbert.se

Om eEducation Albert AB (publ)


Albert är barnens digitala lärare som sedan starten 2016 har hjälpt över 300 000 familjer med läxläsning via mobila enheter. Alberts appar riktar sig till yngre (1-9 år) och äldre barn (10-16 år) och omfattar skolämnen som Matematik, Geografi, Programmering och Läsa & skriva. Albert startades 2016 av två vänner i Göteborg med ett tydligt mål – att demokratisera kunskap genom teknologi – och det är vad som driver oss än idag. Albert är noterat på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn ALBERT. Bolagets certified adviser är Erik Penser Bank, certifiedadviser@penser.se, +46 (0) 8463 80 00

www.investors.hejalbert.se 

Bifogade filer


Albert signerar samarbetsavtal med Egmont

Författare MFN