Du är här

2018-03-09

Analys Aspire: One stop shop på två ben

Detta är en betald analys på uppdrag av Aspire Global plc. utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

iGaming-bolaget Aspire Global är främste en leverantör av en hel­täckande spellösning men driver också opera­törs­­verk­samhet. Med ett fokus på spellicenser i lokalt reglerade marknader kan kom­man­­de år ge bra tillväxt, givet pågående trend med omregleringar av spelmarknader i Europa. Vi ser potentiell uppsida i aktien.

Aspire Global Plc (bolaget eller Aspire) har varit lönsamt sedan det grundades 2005. Företaget har sedan dess vuxit till att bli ett intressant iGaming-bolag med en unik fullservice­lösning för att driva spel online. Aspire driver även egna spel­sajter som speloperatör (B2C). 2017 var ett bra år med tillväxt inom bägge verksamheterna.

B2B-verksamhetens fullservicelösning täcker alla aspekter för att driva casino- och sportsbetting-sajter online. Det gör Aspire till en one-stop-shop som attraherar både etablerade opera­törer liksom andra aktörer från andra sektorer utanför iGaming –  exempel­­vis medie­företag eller andra företag med stora trafikflöden online. Denna typ av B2B-partner har visats vara mer öppna för att starta operatörs­verksam­het efter att den lokala spelmarknaden omreglerats. Från Storbritan­nien är Sky News och the Sun två exempel. I Italien hittar vi La Gazzetta dello Sport och i Danmark Tivoli. Här ser vi goda tillväxtmöjligheter för Aspire. Partner­skapet med mediehuset Cofina Media i Portugal är en tydlig indikation på att bolagets plattform är efterfrågad. Nyligen har även en sports­betting-lösning adderats till erbjudandet, vilket stärker vårt investment case. Betting är den största vertikalen inom iGaming. Vii bedömer att tillfället är bra med anled­ning av kom­mande VM i fotboll. De egna varumärkena visar också åter på tillväxt efter förbättringsåtgärden som genomförts inom flertalet områden.

Omreglering av spelmarknader runt om i Europa är en möjlighet för bolaget. I dag har Aspire sex nationella licenser. Förra året genererades nästan 70% av intäkter från omreglerade marknader eller sådana som står inför en omreg­lering - över konkurrensen. Samtidigt kommer den starka positionen på omreg­lerade marknader att hämma lönsamheten, även om Aspire visat att de kan tjäna pengar på lokalt taxerade marknader. Vi ser bra potential i aktien.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.