Du är här

2018-05-17

Analys Immunicum: Fokus på start av ny studie

Detta är en betald analys på uppdrag av Immunicum AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Med stärkt kassa har Immunicum fortsatt den kliniska utveck­lingen och den viktiga njurcancerstudien är fullrekryterad. Ned­räkning pågår för start av studie där ilixadencel ska kombineras och jämföras med ledande immunonkologiska terapier.

Efter att ha rest 168 miljoner kronor efter kostnader i vinterns företrädesemission och därefter tagit klivet in på börsens huvudlista kan Immunicum bocka av två viktiga strategiska punkter på ”att-göra”-listan för att stärka bolagets finanser och profil mot potentiella investerare. Kassaförstärkningen möjliggör också ett högt tempo i den kliniska utvecklingen. I januari meddelades att fas II-studien för njurcancerbehandling (MERECA) är färdigrekryterad, vilket var i linje med bolagets tidigare kommunicerade plan. Immunicums plan är att kunna slutföra och rapportera resultat från MERECA under tredje kvartalet 2019. Utfallet lär få stor betydelse för utsikterna för bolagets huvud­projekt ilixadencel, då behand­lingen för första gången direkt jämförs med dagens standardbehandling sunitinib.

Kursutvecklingen sedan emission har varit medioker och trots en viss åter­hämtning under den senaste tiden handlas aktien fortfarande under emissions­kurs. Troliga förklaringar är att garanter fick ta större delen av emissionen och en relativ stiltje i nyhetsflödet i kombination med en ganska svag och svängig utveckling för sektorn som helhet. Under 2018 ligger stort fokus på att starta en inledande flerindikationsstudie i cancersjukdomar med en kombinations­behandling av ilixadencel och den ledande katergorin av immunonkologiska terapier, de så kallade checkpointhämmarna. Det talar för ett ökat och potentiellt kursstödjande nyhetsflöde under andra halvåret 2018.

Vi bedömer att Immunicum är en aktie med en betydande potential men också hög risk. 2019 blir antagligen en vattendelare i detta avseende då såväl resultat från MERECA som flerindikationsstudien väntas presenteras. Då vinterns emission inte blev fulltecknad finns ett troligt finansieringsbehov under 2019.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.