Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-05-08

Analys Kontigo Care: Visar fortsatt styrka

Detta är en betald analys på uppdrag av Kontigo Care AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Kontigo Care fortsätter att utvecklas väl. Tillväxten är fortsatt extremt stark trots att prishöjningarna ännu inte har haft någon större påverkan. En stark finansiell ställning efter emissionen bör räcka till lönsamhet under andra halvåret.

Kontigo Care rapporterade en riktigt stark tillväxt även under det första kvartalet 2018.  Omställningen som bolaget har gjort där man istället för att fixera tjänsten till en användare under en period kan kommunerna nu istället flexibelt använda produkten för flera användare. Fördelen är att produkten används, vilket på sikt kommer att gynna Kontigo Care. Det eventuella motståndet mot att göra investeringen från kommunernas sida blir mindre då produkten kan återanvändas till en ny patient inom licensen. Detta förkortar beslutstider och osäkerhet i kommuner vilket ökar det totala användandet av Previct®. I och med förändringen har även prisstrukturen förändrats. Priset kommer att variera mellan 3450 till 3950 kronor per månad beroende på avtalslängd.

Vi bedömer oförändrat efter rapporten för det första kvartalet att bolaget kommer att nå break-even resultat under det andra halvåret 2018. Detta är förstås avhängigt av tillväxten i både antalet kommuner och licenser som används. Under kvartalet har ytterligare fem kommuner tecknat avtal och efter periodens slut har ytterligare tre avtal tillkommit vilket gör att det totala antalet ökat till 66 kommuner med totalt drygt 2 miljoner invånare. Antalet kommuner som var kunder i slutet av kvartalet kom precis in på vår prognos. Då ytterligare säljare har anställts talar detta för att tillväxten i antalet kommuner kommer att vara fortsatt god under resten av året.

Omsättningen exklusive aktiverade utgifter kom in på 3,14 miljoner kronor i kvartal 1/2018 mot vår prognos på 3,3 miljoner, dvs marginellt svagare. Vi känner oss ändå komfortabla med tillväxten och gör endast små justeringar i våra prognoser.

Vi får fram ett aktievärde på 5,4 kronor per aktie i vårt bas-scenario. En känslighetsanalys visar på alltifrån 1,2 i vårt Bear-scenario till 8,7 kronor per aktie i vårt Bull-scenario.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.