Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-03

Analys Magnolia: "Bra kvartal motiverar högre riktkurs"

Detta är en betald analys på uppdrag av Magnolia Bostad utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Ytterligare ett starkt kvartal föranleder höjd riktkurs

Värdeutveckling på förvaltningsfastigheter samt försäljning av projekt var drivande faktorer bakom bolagets resultat under Q3. Att Magnolia Bostad levererade ytterligare ett starkt kvartal leder oss till att höja vår riktkurs för aktien till 76 kr från tidigare 61 kr.

Öronmärker 56% av byggrätter till egen förvaltning

I enlighet med vad man tidigare kommunicerat tar bolaget nu nästa steg i riktning mot att utveckla bostäder för egen förvaltning. Detta kommer att ge en långsiktig ökning av bolagets substansvärde samt ett starkare kassaflöde. Man har idag en byggrättsportfölj med 20 300 byggrätter. Av dessa har nu 56% öronmärkts för utveckling för egen förvaltning. Denna utveckling kommer främst ske i form av joint ventures och vid färdigställande kommer Magnolia Bostad att vara hälftenägare av dessa fastigheter. Produktionsstartade projekt för egen förvaltning väntas ha ett marknadsvärde på SEK 5,1 miljarder vid färdigställande och projekten väntas bli klara mellan 2021 och 2025. Totalt bedömt fastighetsvärde av alla projekt för egen förvaltning är SEK 33,4 miljarder vid färdigställande. Av detta kommer som sagt ungefär hälften att tillhöra Magnolia Bostad.

Andra händelser

Även det tredje kvartalet var ett aktivt kvartal för Magnolia Bostad. Totalt förvärvades 2 345 byggrätter och 1 121 boenden projektstartades. Under Q3 färdigställdes 614 boenden och totalt under 2020 har 2 900 boenden i 13 projekt färdigställts. Under oktober emitterade bolaget sin första gröna obligation på 550 mkr, och medlen från denna ska användas till utveckling av hållbara, miljöcertifierade projekt. I samband med emitteringen genomfördes återköp av vissa utestående obligationer vilket förbättrade förfallostrukturen på bolagets utestående obligationer.

Vi höjer vår riktkurs till 76 kr

Vi höjer vår riktkurs för Magnolia Bostad till 76 kr per aktie. I dagsläget ser vi aktien som undervärderad och ser ytterligare potential i ledningens ambitiösa planer att öka utvecklingen av fastigheter för egen förvaltning. Vidare har bolagets styrelse föreslagit en utdelning på 2,00 kr per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3,4%.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.