Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-05-30

Analys MaxFastigheter: Ny etapp i Karlstad

Detta är en betald analys på uppdrag av MaxFastigheter i Sverige utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

MaxFastigheter fortsätter med en andra etapp på sitt kontors-projekt i Karlstad, vilket kommer att förbättra bolagets intjäningsförmåga när det är genomfört. Vi kommer fram till ett motiverat aktievärde om 32 kronor i vårt Bas-scenario, vilket ändå motsvarar en substansrabatt på 23 procent.

MaxFastigheter är ett relativt nybildat fastighetsbolag som inriktar sig på högavkastande fastigheter primärt inom externhandeln, men även kontors-, samhälls- och logistikanvändning. 72 procent ligger i regionstäder med tyngdpunkt i Eskilstuna, Västerås, Karlstad och Norrköping. Leos Lekland, Granngården, Dollarstore, Burger King och Willys är de fem viktigaste hyresgästerna med långa hyresavtal. Bolaget fokuserar på lokal närvaro för att kunna ge hyresgästerna bästa service.      

Bolaget växer via projekt där på kort sikt ett, och på längre sikt fem kontorshus ska och kan byggas i Karlstad. Värdeökningen i färdigt skick kan bli cirka 160 miljoner kronor för samtliga fem hus om cirka fem år. Med en ökad uthyrning av hus 2 i Karlstad från 75 till 90 procent, går bolaget nu vidare med ytterligare 3 800 kvm i en andra etapp. Därtill kommer ett handelsprojekt i Gävle för cirka 75 miljoner kronor, med en vinstpotential på cirka tio miljoner kronor.

MaxFastigheter finansierar sig via banklån till cirka 50 procent. Därutöver emitterade bolaget ett obligationslån på 200 miljoner kronor till 6,5 procent emitterat i september 2017. Snitträntan på bolagets låneportfölj har minskat från 3,5 procent vid årsskiftet till 3,3 procent den 31 mars 2018.

Fastighetsbeståndet genererar ett stabilt kassaflöde. Aktien handlas till p/e 9 gånger bolagets resultat före värdeförändringar. Bolaget kan öka vinsten per aktie med 15 procent till mitten av 2020 genom sin planerade expansion.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.