Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-04

Analys Net Gaming Europe: Växer i det viktiga USA

Detta är en betald analys på uppdrag av Net Gaming Europe AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

 

Net Gaming fortsätter att visa bra tillväxt och bransch­ledande marginaler. Intäkterna från USA växer och vi tror att denna marknad kommer vara tillväxtdrivanden även under de kommande kvartalen.

Net Gaming driver, förvärvar och vidareutvecklar snabbväxande spelbolag, främst inom iGaming lead generation (casino, m m). Bolaget driver jämförelsesajter på över 30 marknader globalt.

Hög tillväxt

Under tredje kvartalet 2018 redovisade Net Gaming Europe en tillväxt om 33 procent, varav organ­isk tillväxt 21 procent. Bolaget fort­sätter således att leverera en stabil tillväxt, överstigande den under­ligg­ande marknaden. Detta görs också till goda marginaler. Rörelseresultatet före avskrivningar, EBITDA, var 32,3 miljoner kronor, vilket motsvarade en marginal på 63 procent. Det är en nivå som får många branschkoll­egor att av­undas. Både intäkterna och EBITDA var i linje med våra prognoser.

Tar fart i USA

Den höga organiska tillväxten sticker ut, jämfört med årets två första kvartal. Det indi­kerar att sats­ningarna i USA börjar ta fart. Vi uppskattar intäktsbidraget under tredje kvartalet till mellan 5 och 10 miljoner kronor. Vi tror också att det är USA som kommer att driva tillväxten under de kommande kvartalen.

Satsning på betting

Bolaget andra nysatsning, bettingvertikalen, har hittills byggds upp med eget kassaflöde. Detta tar tid och vi tror att bettingvertikalens bidrag till intäkterna blir be­tydande först en bit in på 2019. Satsningen bör således kunna addera ökad uthållig­het till den starka tillväxten. Emellertid bör noteras att bolaget tidigare sagt att förvärv är tänkbara, för att påskynda byggandet av en stark bettingvertikal. Det finns dock en viss risk för att marginalerna hämmas genom ökade kostnader.

Motiverat värde

Jämfört med liknande bolag får inte Net gaming ut den värdering de förtjänar, trots den stabila tillväxten och den goda lönsamheten under årets första tre kvartal. Möjligen har förtidslösen av utestående konvertibler häm­mat värderingen. Efter små justeringar i prognoserna beräknas ett motiverat värde i basscenariot på 13,70 (12,70) kronor per aktie för de kommande 6–12 månaderna.

 

 

 

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.