Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-14

BÖRSEN: SMÅ RÖRELSER ATT VÄNTA UNDER NYHETSFATTIG MORGON

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas med runt en vecka kvar till rapportsäsongen öppna försiktigt uppåt på torsdagen. På nyhetsfronten noterades ett ganska stillsamt flöde.

USA-börserna avslutade onsdagshandeln på plussidan trots en initialt skakig utveckling. Uppgången var dock måttlig till sin storlek. Efter Stockholmsbörsens stängning och fram till USA-börsernas ordinarie avslut på handeln steg S&P 500 marginellt.

De asiatiska börserna visade på en blandad utveckling under torsdagsmorgonen med uppgång i Japan men minus för bland annat Fastlandskina.

Terminerna på de ledande Europabörserna visade på uppgångar i en hävdad tendens. Noteringarna för börserna i Paris och Frankfurt pekade strax efter klockan halv nio på en uppgång med 0,3 procent vardera. Förhandeln i Stockholm hos i IG visade på en uppgång om 0,1 procent.

Gruvbolaget Boliden avser att begära rättsprövning av regeringens beslut om att ett Natura 2000-tillstånd krävs innan en ansökan om bearbetningskoncession för fyndigheten i Laver i Norbotten.

SEB har uppgraderat sin rekommendation för SHB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 87 kronor från 75 kronor.

Pareto Securities har höjt sin rekommendation för fastighetsbolaget Balder till köp från behåll. Riktkursen höjs till 511 kronor från 417 kronor.

Danske Bank har sänkt sin rekommendation för Medicover till behåll från köp. Riktkursen höjs till 169 från 161 kronor.

Nordea har höjt sin riktkurs för Holmen till 470 kronor från tidigare 420 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Nordea har även höjt sina riktkurser för Lindab och Alfa Laval. För Lindab blir den nya riktkursen 204 kronor, upp från 181 kronor medan Alfa Laval får en ny riktkurs på 256 kronor, upp från 225 kronor.

Nischbanken Resurs genomför en nedskrivning på 48 miljoner kronor som påverkar rörelseresultatet i det fjärde kvartalet. Det avser dels 38 miljoner kronor i aktiverade IT-investeringar samt cirka 10 miljoner kronor i nedskrivning av ett mindre onoterat aktieinnehav.

Piezo Motor befinner sig i diskussioner med två av världens största mobiltelefontillverkare. De två tillverkarna utvärderar designalternativ för mikromotorer som är tänkt att användas i zoomfunktionen i mobiltelefonkameror. Diskussioner kring prototypleveranser och förutsättningarna för sådana har inletts.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.