Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-08-17

Cherry guidar ned vinstutsikterna för 2017

wysiwyg_image

Cherry guidar ned EBITDA-resultatet för helåret 2017 till cirka 480 miljoner kronor, vilket är 12 procent lägre än vår senaste helårsprognos (545). Aktien faller på nyheten.

Förvärvet av ComeOn! innebar att Cherrys tidigare affärsområde Nätspel eller iGaming blev väsentligt större, bredare och fick en högre lönsamhet. Då betalning delvis skedde med nyemitterade Cherry-aktier gav det också ett kraftigt positivt resultatarbitrage.

Cherry meddelar idag i ett pressmeddelande att bolaget reviderar ned helårsprognosen för koncernen från en omsättning mellan 2600 och 2700 miljoner kronor till omkring 2500 miljoner kronor. Vidare väntas rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) för helåret 2017 landa på cirka 480 miljoner kronor. Det kan jämföras med vår helårsprognos om 545 miljoner kronor efter bolagets första kvartalsrapport i år den 10 maj.

Om vi antar att resultatavvikelsen huvudsakligen är hänförlig till ComeOn! innebär det att detta affärsområde hamnar på 15 procent rörelsemarginal snarare än de 20 procent de legat på proforma. Så var fallet redan i första kvartalet 2017. Vi avser att revidera våra prognoser, rekommendation (Köp) samt riktkurs (71 kronor justerat för den senaste aktie-spliten) i anslutning till bolagets andra kvartalsrapport som offentliggörs den 24 augusti.

Vi uppskattar att den motiverade kursnedgången i Cherry-aktien på denna nyhet är cirka 5 procent, så den initiala kursreaktionen (12 procent ned) förefaller vara en överreaktion.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.