Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-08-29

ComeOn och Yggdrasil lyfter

Detta är en betald analys på uppdrag av Cherry AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Fortsatt god tillväxt och vinst inom Nätspel samt bra resultat från Yggdrasil var utropstecken i Cherrys Q2 2016-rapport. En ny kalkyl efter ComeOn-förvärvet gör att vi höjer vår riktkurs till 210 kr (190 kr) per aktie.

Cherry är ett svenskt spelbolag med anor från 1960-talet. Ryggraden utgjordes länge av restaurangcasino. Numera har verksamhetens fokus flyttats till internet med spelsiter, skapandet av nya spel och affiliate marketing-företag som driver trafik till spelsiterna. Tillväxten för bolagets nätspel har påskyndats av förvärv. Däribland affiliatebolaget Game Lounge och Almor med fokus på tysktalande marknader. Spelutvecklingsbolaget Yggdrasil sticker särskilt ut inom Cherrykoncernen med en årsvis tillväxt på flera hundra procent och EBITDA-marginaler runt 50 procent.

Cherry slutförde 20 juli 2016 förvärvet av, 49% av ComeOn, en nätspelsoperatör med fokus på Skandinavien. ComeOn väntas omsätta runt 1 miljard kronor helåret 2016.  Det innebär att ComeOn pro forma kommer att  stå för cirka 60 procent av den nya större Cherrykoncernens omsättning på cirka 1,6-1,8 miljarder kronor.

ComeOn opererar för närvarande sin verksamhet med omkring 20 procent rörelsemarginaler, något som även Cherrys Nätspel har potential att nå. Förvärvet av ComeOn ger ett större positivt resultatarbitrage för Cherry.

Vi höjer vår riktkurs till 210 kr per Cherry-aktien efter att ha värderat de olika delarna i koncernen och adderat en förvärvspremie. Kalkylen från ComeOn-förvärvet ser mycket bra ut, även om räntekostnaderna för förvärvet initialt blir något högre än vi antog i förra uppdateringen.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.