Du är här

2017-08-22

Fokus flyttas till plattformen

Detta är en betald analys på uppdrag av TargetEveryOne AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Den 23 augusti släpper TargetEveryone årets andra kvartalsraport, vilken är bolagets sista som fullt inkluderar ViaNett. Vi förväntar oss fortsatt förbättrade marginaler med tilltagande intäkter från plattformen.

TargetEveryone (TEO) har utvecklat en plattform som effektiviserar skapandet av markandsföringsmaterial direkt i mobilen. Imorgon, den 23 augusti, rapporterar TEO siffror för årets andra kvartal. Kvartalet är bolagets sista fulla kvartal inkluderat Vianett. Fokus flyttas således allt mer på försäljning och intäkter relaterade till plattformen.

Aktiviteten under andra kvartalet är i branschen säsongsmässigt relativt starkt i förhållande till det första kvartalet. I år (2017) inföll dock påsken i april vilket rimligtvis haft en negativ inverkar på antalet nya kunder. Samtidigt är det inte orimligt att befintliga kunder inom exempelvis dagligvaru-handeln ökade aktiviteten. Vi prognostiserar en nettoomsättning om drygt 31,1 miljoner kronor, vilket motsvarande en tillväxt om nästan 32 procent relativt samma kvartal föregående år.

Effekten av effektivisering och en ökad andel licensintäkter fortsätter bära frukt i form av tilltagande bruttomarginaler. Vi prognostiserar ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) om cirka 1,2 miljoner. Resultatet hålls tillbaka av rådgivningskostnader relaterade till försäljningen av Vianett. Realiseras förväntningarna blir det bolagets tredje kvartal i rad med ett positivt EBITDA-resultat. 

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.