Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-20

Här är proffsens nya favoritaktie

wysiwyg_image

ANSLYSGUIDEN: Ansedda analyshuset rör om rejält i portföljen.

Ny vecka innebär, i vanlig ordning, nya aktietips från Söderberg & Partners. Denna vecka har analyshuset valt att plocka ut en omtyckt industrikoncern till förmån för den pressade klassikern. 

Här är analyshuset fem bästa investeringsalternativ just nu: 

Den pressade småspararfavoriten, Husqvarna, har en fortsatt stark tillväxt inom ett flertal viktiga områden, menar Söderberg & Partners. Analyshuset tror att förbättringsåtgärder i form av kostnadsbesparingar och sortimentsoptimering kan komma att leda till en högre lönsamhet på sikt. Addera där till att bolaget handlas lägre än det historiska snittet samt att avvecklingen av enheten consumerbrands drar ner osäkerheten i konsumentjätten, när analyshuset summerar dessa faktorer så ser man ett köpläge på dessa nivåer. 

LÄS OCKSÅ: "Proffsens val- sänker investmentklassikern"

Söderberg & Partners har en fortsatt god syn på säkerhetsboalget Securitas, de anser att bolagets defenvsiva kvaliteter och den ändrade affärsmodellen, mot mer teknikbaserade tjänster är en styrka. Samtidigt som bolaget har en stark balansräkning med möjlgheter till förvärv som skulle kunna bidra med vinsttillväxt, anser analyshuset.

En sencyklisk verksamhet och en attraktiv värdering är de två främsta anledningarna till att Söderberg & Partners ser köpläge i industrijätten ABB

LÄS ÄVEN: Analys: "Hög tid att fimpa aktien, ta hem vinsten" 

Millicom fortsätter att vara en favorit hos Söderberg & Partners, bolaget fortsätter intakt med sin strategi att nå en stark tillväxt inom kabelverksamheten i latinamerika, samtidigt som man skalar ner i Afrika. Analyshuset är fortsatt optemistiska till Millicom fokusering på kostnadeffektivitet och menar på att förutsättningarna för en operatnionell tillväxt är goda. Tjänsteintäktstillväxten är återigen tillbaka i en tillväxttrend och mycket tyder på att bolaget går in i en period med mer ihållande tillväxt, avslutar Söderberg & Partners. 

Byggjätten NCC, är fortsatt köpvärd enligt analyshuset. Ett sjösatt kostnadsbesparingsprogram, stark finalsiell ställning, attraktiv värdering och en hög direktavkastning gör aktien intressant, menar Söderberg & Partners. Bolaget har drabbats av olönsamma projekt och avsättningar vilket har lett till ett sargat förtroende. Men aktiens svaga utveckling kan vändas till en positiv trend, anser analyshuset. 

INTRESSANT LÄSNING: Börsveckan: "Här är fem köpvärda aktier" 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.