Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

Heimstaden förvärvar fastigheter i Eskilstuna av Kommunfastigheter

Utifrån ägardirektiv för 2020 beslutade Eskilstuna Kommunfastigheter i oktober 2019 att sälja lägenheter samt en skola. Innan försäljningen kan slutföras krävs det även beslut i Eskilstuna Kommunföretag AB, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Om allt går som planerat så tar Heimstaden över fastigheterna i november 2020.

"Vi är glada att vi har köpare som vill vara med och utveckla Eskilstuna. Genom försäljningen bidrar vi till att stärka kommunens ekonomi samtidigt som det ger oss möjlighet att fortsätta bygga nya bostäder och modernisera våra befintliga fastigheter", säger Bertil Andersson, styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Heimstaden köper Odlarskolan och fastigheter med 559 lägenheter i Viptorp och Skogsängen. Heimstaden är ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag och etablerar sig nu även i Eskilstuna.

"Heimstaden kommer nu bygga upp en lokal förvaltningsorganisation och ta hand om såväl fastigheter som boende med egen personal. Framåt ser vi stora möjligheter att investera mer i Eskilstuna och kunna bidra med nyproduktion av hyresrätter. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Eskilstuna kommun", säger Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden.

"Vi är stolta över att nu kunna etablera oss i ännu en kommun i Mälardalen. Etableringen innebär att vi nu kan investera i Eskilstuna och ser fram emot att både förvärva fler fastigheter som att bidra med nyproduktionen", säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig i Heimstaden.

Catella AB har varit säljarens rådgivare under fastighetsaffären.

Författare Heimstaden