Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

Instalco växer i norra Finland

Bolaget har 39 anställda med en omsättning 2019 på cirka 83 miljoner.

- Vi är glada att få in en till aktör i norra Finland, nu inom el, vilket gör att vi blir en starkare spelare med större bredd på den marknaden, säger Robin Boheman, CFO i Instalco.

Sähkö-Arktia är specialiserade på elektriska installationer i lägenheter och offentliga byggnader. De största kunderna är byggbolagen PEAB, YIT, Temotek, Hartela och Pohjola Rakennus.

- Vi ser fram emot att få en naturlig samarbetspartner i våra projekt. Nu kommer vi att kunna leverera installationer av både el och VS i den här delen av norra Finland vilket är en stor styrka, säger Jukka Myllylä, vd på Instalcobolaget Pohjanmaan Talotekknikka i Uleåborg.

Sähkö-Arktias huvudkontor ligger i Uleåborg och de har även kontor i Rovaniemi och Kuusamo. Verksamheten är fokuserad på projekt i regionen Norra Österbotten men även i området kring Helsingfors. Bolaget ägs av Jukka Viitasaari, Kari Remes, Heikki Kurvinen och Janne Yliriesto vilka samtliga kommer att vara kvar i sina positioner.

- Vi är stolta över att bli en del av Instalco vilket blir ett naturligt steg i vår utveckling, säger Jukka Viitasaari, vd i Sähkö-Arkita. Det här kommer att ytterligare att förbättra vårt samarbete med Instalocbolaget Pohjanmaan här i Uleåborg.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Sähkö-Arktia Oy med tillträde 9 juni. I förvärvet ingår även dotterbolaget Insinööritoimisto Palosaari Oy.

 

För ytterligare information:

Robin Boheman, CFO
073-336 71 42, robin.boheman@instalco.se

Fredrik Trahn, Kommunikations- och IR-ansvarig
070-913 67 96, fredrik.trahn@instalco.se

 

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag som inom el, VS, ventilation, kyla och industri. Vi utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 75-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se
 

Författare Instalco

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.