Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-22

KEBNI:BYGGLÅN 12,6 MLN KR FÖR FÖRSENINGAR DÅ ISRAEL STÄNGS IGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kebni har tecknat ett brygglån om 12,6 miljoner kronor för eventuella förseningar som kan uppkomma med anledning av att Israels premiärminister nyligen flaggat för en andra nedstängning i landet till följd av covid-19.

Kebni har pågående affärer i Isarel och före årsskiftet förväntar sig bolaget mer än 20 miljoner kronor i betalning från sin israeliska kund på nuvarande kontrakt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Företaget är beroende av leveranser till Israel och meddelar att nedstängningen där medför osäkerhet om tidpunkten för leveransbetalning av produkter till Israel som ursprungligen förväntades i september 2020. Betalningsmilstolpar är villkorade av slutgiltig testning och godkännande tillsammans med den israeliska kunden och dessa godkännanden kommer sannolikt att påverkas av nedstängningen", skriver Kebni.

Kebni har förlängt det aktuella brygglånet och fått ytterligare brygglån om 12,6 miljoner kronor från Formue Nord. Båda lånen förfaller den 15 december 2020. Villkoren för det aktuella lånet är oförändrade till 1 procents ränta per månad utan extra avgifter. Villkoren för det nya lånet är en 5-procentig uppläggningssavgift och 1,5 procents ränta per månad, med möjlighet att betala tillbaka båda lånen tidigare om möjligt.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.