Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-13

Kommentar SolTech: Förvärv borde driva aktien

Detta är en betald analys på uppdrag av SolTech Energy Sweden AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Tre värdeskapande förvärv på ett kvartal men en minst sagt sömning aktie har inte reagerat. Vi ser en potentiell uppsida i aktien som överskrider 50 procent.

Tidigare i år har SolTech förvärvat Nyedal Solenergi och NP-gruppen. Det totala intäktsbidraget från dessa förväntas av bolaget landa på 120 miljoner kronor för helåret 2019. I går presenterades ett tredje förvärv, Swede Energy Power Solutions AB (SEPS), som förväntas bidra med ytterligare 70 miljoner kronor i intäkter under innevarande verksamhetsår, helåret 2019.

Grafen nedan visar det totala förväntade intäktsbidraget från hittills genomförda förvärv:

 

wysiwyg_image

Som framgår uppgår summan till 190 miljoner kronor, varav Soltechs andel är drygt 110 miljoner kronor. Denna andel motsvarar i sin tur cirka 107 procent av SolTechs redovisade totala nettointäkter under helåret 2018.

Det totala vinstbidraget förväntas också vara positivt om totalt cirka 14 miljoner kronor. SolTechs andel är cirka 8,3 miljoner. Se graf nedan:

wysiwyg_image

En minst sagt sömning aktie har dock inte reagerat på dessa nyheter. Vår bedömning är att SolTech-aktien handlas väl under det motiverade värdet om 14,3 kronor per aktie…före det senaste förvärvet av SEPS. Vi ser en potentiell uppsida i aktien som överskrider 50 procent.

wysiwyg_image

Läs vår senast uppdaterade analys här.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.