Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-27

Kommentar SolTech: Lyft på samarbetsavtal

Detta är en betald analys på uppdrag av SolTech Energy Sweden AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

SolTechs samägda dotterbolag ASRE har ingått ett nytt avtal i Kina. Det handlar om uppbyggnaden av solenergianläggningar med en samlad kapacitet om 500 MW.

SolTech Energy utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter kommersiella, offentliga och villor. Produkterna är en estetisk del av fastigheternas yttre skal i form av tak, fasader och fönster.

Nytt avtal i Kina

SolTechs samägda dotterbolaget ASRE har ingått ett nytt avtal med Jiangsu Siyang Administrative Committee of Economic Development Zone i Jiangsu provinsen. Det handlar om uppbyggnaden av solenergianläggningar med en samlad kapacitet om 500 MW. Avtalets totala värde uppgår till 465 miljoner kronor på årsbasis utan statliga bidrag.

Hög avkastning

Intäkt utan bidrag motsvarar i sin tur en årlig avkastning på investerat kapital om 15,8 procent. Avsikten är att hitta köpare och finansiering för att bygga upp anläggningar om totalt 100 MW per år under avtalets löptid om fem år.

Förbättrad effektivitet

Nyheten är positiv då den bekräftar efterfrågan i Kina. Minst lika viktigt är den av bolagets bedömda avkastning om 15,8 procent på det investerade kapitalet utan bidrag. Den goda lönsamheten, då även utan bidrag, förklaras bland annat av solcellernas förbättrade effektivitet och reducerade kostnader för större volymer.

Motiverat värde

Aktien handlas i skrivande stund i 12,80 kronor, upp 12,1 procent på nyheten. En möjlig uppsida kvarstår således till det av oss beräknade motiverade värdet om 14,30 kronor. Detta räknat före förvärvet om 60 procent av Swede Energy Power Solutions AB med ett väntat intäktsbidrag om 70 miljoner kronor till ett positivt rörelseresultat.

wysiwyg_image

Läs vår senast uppdaterade analys på SolTech här.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.