Du är här

2017-10-12

Med skalpen i hårkorset

Detta är en betald analys på uppdrag av Follicum AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Follicum gör en företrädesemission inför en kommande studie om behandling mot håravfall. Beroende på utfall i denna studie är såväl potential som risk i aktien hög. En låg emissionskurs talar för att teckna.

Med resultat från den genomförda fas I/ IIa-studien i ryggen avser Follicum att gå vidare med utveckling av en behandling mot håravfall. Studien indikerar att produktkandidaten FOL-005 har en positiv effekt på hårtillväxt och att en hög andel svarar på behand­lingen utan några säkerhets­problem. Nästa steg är en fas II-studie på skalp för att konfirmera tidigare resultat på lår, parallellt med att en användar­vänlig formulering färdigutvecklas. Dessa projekt blir viktiga värdemätare under kommande år. Därtill har Follicum nyligen inlett ett projekt inom diabetes­behandling. Utvecklingen är i ett tidigt skede men kan ge stora möjligheter på sikt.  

För att finansiera den fortsatta utvecklingen genomför Follicum en företrädesemission om 23 miljoner kronor före emissions­kostnader till en kurs på 2,20 kronor. Dessa medel räcker ungefär ett år. Förhoppningsvis kan den kommande skalpstudien ge positiva och värdehöjande besked. Det skulle underlätta möjligheterna att finansiera fortsatta studier där en optimerad formulering kan utvärderas i större patientgrupper.

Eftersom håravfall är mycket vanligt förekommande i befolkningen finns det en betydande potential vid en framgångsrik utveckling och lansering. I dagsläget hämmas marknaden bland annat av att befintliga behandlingar tar lång tid att verka och att en relativt låg andel svarar på behandlingarna. Vi beräknar ett riskjusterat motiverat värde på 4 kronor per aktie, det vill säga tydligt över dagskurs. Då resultaten är tidiga och behöver bekräftas i kommande kliniska studier blir en värdering med nödvändighet osäker i dagsläget. Vi anser att en låg emissionskurs talar för att teckna.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.