Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-03

NEWTON NORDIC: NY STORÄGARE DRAR TILLBAKA BEGÄRAN OM STÄMMA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Newton Nordics nya storägare, Capital Conquest, drar tillbaka en tidigare begäran om en extra stämma i bolaget.

"Vi har haft samtal med Newtons vd och styrelseordförande och ser inte längre ingen anledning till att hålla en extra bolagstämma då vi har fullt för förtroende för både koncernledningen och den sittande styrelsen", säger Glenn Renhult, vd i Capital Conquest.

Capital Conquest, som i slutet av oktober ägde nästan 13 procent av aktierna, har tidigare sagt att det avser att ta en aktiv roll i bolaget.

I tisdagens pressmeddelande skriver Capital Conquest att det avser att "vara engagerade i Newtons valberedning inför verksamhetsår 2021".

Capital Conquest har det senaste året uppmärksammats som inblandat i turerna kring bränslebolaget Smart Energy. Investmentbolaget tilldelades en sanktionsavgift om 25 miljoner kronor av Finansinspektionen för att inte ha anmält transaktioner med aktier i Smart Energy i tid. Smart Energys aktie har avnoterats från handelsplattformen Nordic SME.

Disciplinnämnden beskrev i sitt pressmeddelande om avnoteringsbeslutet hur Smart Energy "systematiskt och återkommande" överskridit handelsplatsens regelverk på "ett allvarligt sätt". Bolaget ansågs därför förtjäna strängare påföljd än endast vite, enligt nämnden.

Glenn Renhult, som är styrelseordförande i Smart Energy, är också vd och största ägare i Capital Conquest.

Newton Nordic är ett teknikbolag som utvecklar och erbjuder produkt- och tjänster för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga filmkameror.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.