Du är här

2017-12-05

Nyemission ska ta H&D Wireless till börsen

wysiwyg_image

ANNONS innehåll från H&D-Wireless: Efter enbart åtta år i branschen har H&D Wireless klättrat upp som ett av Sveriges snabbast växande IoT-företag. Med ett uppkopplad lekland som prototyp visar de möjligheterna med sin teknik. Nu genomför de en nyemission inför börsnotering på Nasdaq North First.

Idag påbörjar IoT-företaget H&D Wireless en nyemission. Med sin molnbaserade positioneringsteknik GEPS ska de ta klivet in på börsen. Som ett av de första IoT-företagen i Sverige har H&D Wireless lång erfarenhet av den här typen av kommunikation och erbjuder en tjänst som visualiserar kundens fysiska flöde i digitala system.

– Många har fortfarande kvar manuella flöden. Med vår positioneringsteknik GEPS kan man öka utnyttjandegraden i tillverkningen. Vissa företag som använt liknande system har kunnat öka sin utnyttjandegrad med 50 procent, säger vd:n och grundaren Pär Bergsten och fortsätter:

– Till exempel har våra svenska fordonstillverkare de senaste åren inte kunnat möta sin höga efterfrågan. Om vi då kan komma in och öka effektiviteten i tillverkningen kan de också öka sin produktion, säger han.

GEPS-tekniken är utvecklat av H&D Wireless, och fungerar genom att man sätter ut “sense points” på olika ställen i produktionen. Dessa “sense points” skickar sedan information till en app så att man snabbt märker om det uppstår ett hinder. På så sätt får man bättre kontroll på tillverkningen eftersom man vet var utrustningen är hela tiden.

Nu satsar H&D Wireless på att lansera GEPS inom industrin, men det började som en pilot på Europas största lekland i Fittja. Där får varje barn ett armband utrustat med GEPS. På så sätt vet föräldrarna alltid var deras barn är.

– Barnen vill springa runt själva och föräldrarna vill slippa springa efter. Med GEPS håller man koll på sitt barn i en app medan man själv kan ta det lugnt med en kopp kaffe, säger Pär Bergsten.

Men det är inte bara föräldrarna som vinner på det. Tekniken gör att leklandet kan hålla koll på flödet av barn, hur de rör sig och vilka attraktioner de återkommer till oftast. Pär Bergsten insåg ganska snabbt att det här inte bara lämpade sig för lekland utan att det också hade stor potential inom industrin.

– Jag tänkte att möjligheterna med positionering var stora inom framförallt tillverkning. Att vi har genomfört en pilot med leklandet är en bra referens för framtida kunder. Vi kan visa hur och att det fungerar. Nu har vi gått från pilot till kommersiell drift, säger han.

H&D Wireless genomför nyemissionen på grund av den kommande listningen på Nasdaq, som ett sätt att säkra att de har en kassa som klarar noteringskraven.

– Emissionen är det sista steget för oss innan listningen, säger Pär.

Varför ska man investera i just ert bolag?

– Vi löser ett konkret problem för svensk industri och vi gör det i ett skede när väldigt många industribolag också vill göra den digitala transformation som vi erbjuder, säger Pär Bergsten.

Läs mer om H&D Wireless här: http://www.hd-wireless.com/investors/

Fakta: H&D Wireless

Är ett IoT-företag som grundades 2009 av Pär Bergsten och är också ett av de snabbast växande företagen i Sverige inom sitt fält.

De levererar molnplattformslösningar inom positionering och har hittills levererat över en miljon trådlösa produkter inom IoT och M2M.

H&D Wireless ska inom kort börsnoteras på Nasdaq North First och inför det genomför de en nyemission mellan den 24 november och den 8 december.

 

Text: H&D Wireless AB

Författare Aktiespararna

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.